Uutiset

Lammin Salibandylle kauden toinen tappio

Lammin Salibandy ja SB Vaasa kohtasivat Hakkalassa miesten Divaritaistossa ja molemmilla oli lauantailta alla voitto tuplaviikonlopun avauspelistä.

Molempien valmennus ennakoi sunnuntaille vauhdikasta peliä ja sellaisen yli kaksisataapäinen kotiyleisö näkikin.

Tiukassa taistossa pienet asiat ratkaisivat ja tehokkaammin viimeistellyt SB Vaasa otti pisteet maalein 6–2 (1–0, 2–1, 3–1). Kaksi viimeistä maaliaan vieraat tekivät tyhjiin.

– Meillä oli eilen helppo peli, eikä se painanut. Olimme koko ajan hyvin jalalla mukana. Joukkue toteutti nöyrästi sovittua pelisuunnitelmaa eli tiukka puolustus ja paikan tullen paineistusta. Täällä Lammilla on aina kova meno, totesi voittajien valmentaja Marko Luoma tyytyväisenä.

LaSBille tappio oli vasta kauden toinen. Samalla meni neljän tappiottoman pelin putki poikki. Tasaisessa sarjassa SB Vaasa nousi toiseksi neljän pistettä LaSBin edelle, mutta vaasalaisilla on kaksi peliä enemmän pelattuna.

Pasi Järvinen ja tolpat LaSBin turma

SB Vaasan maalivahti Pasi Järvinen pelasi viime kaudella LaSBissa ja homma toimi vanhassa kotisalissa. Torjuntoja kertyi yhteensä 30 ja kahden erän jälkeen laukaukset maalia kohti olivat LaSBille 20–10. Järvinen (0+1) kruunasi iltansa ottamalla viimeisestä maalista syöttöpisteen.

– Sovimme ennen peliä joukkueen kanssa, että tämä pelataan Pasille ja tavoitteena oli peittää tiiviisti vetoja ja auttaa maalivahtia. LaSB sai kuitenkin paljon vetoja ja kyllähän Pasi meitä ajoittain piti pystyssä, Luoma kehui maalivahtiaan.

Avauserän ainoan osuman iski Vaasalle Aleksi Eliasson. LaSB rakensi hyvin tilanteita ja erän lopussa pallo pysähtyi kahdesti tolppaankin, mutta maalia ei saatu.

Heti toisen erän alkuun vieraiden alkukauden tehomies Kari-Matti Viinamäki karkasi vastaiskuun ja yllätti tarkalla laukauksella Kaapo Kettusen LaSBin maalilla.

Kavennusosumasta vastasi jälleen kotijoukkueen ykkösketju, kun nopeasta oman pään avauksesta Heikki Hätönen syötti laidasta keskelle ja Tino Nivala ampui maalin. Harmittavan pian Vaasa onnistui kuitenkin kuittaamaan jälleen kahden maalin johdon.

Toinen teema toteutui

LaSBin valmennusjohto, Kalle Tyrkäs ja Jussi Sihvonen, oli pettynyt tappioon, mutta tyytyväinen ryhmänsä taistelusta.

– Meillä oli kaksi teemaa tähän peliin. Vaasa on sarjan kärkijoukkueita ja tiesimme, että meidän pitää pelata kauden parasta peliämme. Toisaalta ennakoimme, että tehokkaampi viimeistelijä voittaa, Tyrkäs kertoi.

– Ensimmäinen teema toteutui eli joukkue pelasi hyvän pelin ja kaikki tekivät parhaansa. Toinen teema sitten ratkaisi tänään. Me loimme ihan riittävästi paikkoja voittoonkin, mutta emme tällä kertaa saaneet niistä maaleja. Vaasa oli hyvä mittari ja hyvin vastasimme heidän peliinsä, Tyrkäs summasi.

Päätöserään LaSB tuli vielä päättäväisesti ja otti pelin täysin haltuun, mutta erän puolivälissä Eemeli Peltonen onnistui jälleen vastaiskusta tekemään 4–1-johto-osuman.

Miikka Pentikäinen ampui kotijoukkueen toisen osuman, kun LaSB haki vielä kavennusta ilman maalivahtia.

Edessä maaottelutauko

LaSBin parin viikon pelitauon aikana ensi viikonlopun EFT-turnauksessa Suomea nuorten maajoukkueessa edustavat puolustaja Miikka Pentikäinen ja hyökkääjä Rasmus Kainulainen.

– Muu joukkue ensin hieman huilaa, mutta sitten alkaa valmistautuminen. Meillä on tiukka neljän pelin viikko tauon jälkeen, kun sarjapelien lisäksi kohtaamme Happeen Suomen cupin ottelussa, Tyrkäs valotti jatkoa.

LaSB kohtaa Divarissa kotonaan 8. marraskuuta Limingan Niittomiehet ja cupottelu on kaksi päivää myöhemmin Jyväskylässä maanantaina 10. marraskuuta. (HäSa)

Asiasanat

Menot