Uutiset

Lammin UA:n SM-ralli palkittiin

Lammin Urheiluautoilijat palkittiin AKK-Motorsportin parhaana rallin junioreiden SM-sarjan kilpailunjärjestäjänä mitaligaalassa Jyväskylässä.

Autourheilijoiden mitalijuhlassa palkittiin yli 200 koti- ja ulkomailla menestynyttä urheilijaa. Vuoden autourheilijana palkittiin kankaanpääläinen Toni Vilander, jonka meriitteihin kuuluu muun muassa legendaarisen Le Mansin 24 tunnin ajon luokkavoitto. Vuoden rata-ajoteosta palkittiin Williamsin F1-kisakuskina ensi kaudella ajava nastolalainen Valtteri Bottas.

Riihimäen UA:n Mikko Markkula saavutti Juho Hännisen kartanlukijana rallin Euroopan mestaruuden ja IRC-sarjan voiton. Muuten kantahämäläisiä seuroja edustaneiden kilpailijoiden arvokisamenestys jäi lähinnä Forssan Seudun Urheiluautoilijoiden autosuunnistajien kontolle.

Forssalaiset Jari ja Toni Koivisto juhlivat ensimmäistä AS:n SM-kultaa yhdessä cup-mestaruuden voittaneiden Hannu ja Joni Halmeen kanssa.

Molempien AS-mestaruuksien päätyminen isä-poikaparille on ennen kokematonta, eikä perhepari ole aiemmin voittanut vuodesta 1953 alkaen järjestettyä SM-sarjaa.

Kartingin KF1-luokassa RiiUA:n Teemu Petjoi ajoi SM-kolmoseksi.

RiiUA:n pienoisautoilijoista Juha Rousku kaasutteli LS-5:ssä pronssille, kun Olli Kantamaa oli ES-24:ssä kakkonen ennen Anna Kantamaata.

Rallin Suomi Cupissa Tervakosken UA:n pari Jani Laine ja Janne Volotinen voitti kuutosluokan. Viitosluokan voittaneen Petäjäveden UA:n Pekka Vuorion kartturina toimi Lopen UA:n Juha Tschokkinen.

RiiUA:n nuori Janne Toivonen voitti puolestaan rallin trophy-sarjan.

Kilpailijoiden lisäksi AKK palkitsi myös ansioituneita toimitsijoita ja seuroja. Lokakuun alussa juniorien ja naisten SM-sarjan päätöskilpailuna ajetun TeijoTalot-rallin järjestänyt Lammin Urheiluautoilijat oli kerännyt eniten ääniä SM-kilpailijoiden ja AKK:n toimihenkilöiden kesken järjestetyssä äänestyksessä.

– Meillä on hyvä maine kisajärjestäjänä, ja tämä on hieno tunnustus autourheilun eteen tekemästämme työstä, kiitteli kiertopalkinnon vastaanottanut Lammin UA:n puheenjohtaja Ilkka Kivi.

Parhaana yleisen luokan SM-rallin järjestäjänä palkittiin Mikkelin UA, jonka Vaakuna-rallin järjestelyjoukoissa oli myös muutama LamUA:n rallintekijä.

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic