fbpx
Uutiset

Lämpimillä rintaliiveillä kasvihuoneilmiön kimppuun

Japanilaisnaiset aloittavat taistelun ilmaston lämpenemistä vastaan lämpimien rintaliivien voimalla. Lämpimät rintaliivit ovat vain osa Japanin hallituksen aloittamaa kampanjaa, joka rohkaisee ihmisiä pukeutumaan entistä lämpimämmin ja vähentämään sisätilojen lämmittämistä.

Lämpimät rintaliivit on vuorattu ja lisäksi sen sisälle voi laittaa irralliset pussukat, joita voi lämmitellä mikroaaltouunissa.

– Warm Biz -liivit lisäävät hauskuutta ja tyyliä toimistopukeutumiseen ja estävät ilmaston lämpenemistä, liivivalmistaja Triumph ylistää.

STT

Steinbeckin henki elää

Kirjailija John Steinbeckin kotikaupunki Salinas Kaliforniassa kunnioittaa suuren poikansa muistoa pitämällä kaupungin kirjastot edelleen auki. Kaupunkilaiset äänestivät paikallisen liikevaihtoveron korostuksen puolesta tietäen, että kirjastojen tulevaisuus riippuu äänestystuloksesta.

Salinasin asukkaista 61 prosenttia kannatti puolen sentin korotusta liikevaihtoveroon. Näin Steinbeckin synnyinkaupungin kaupungin hallintoviranomaiset voivat ottaa mappi Ö:n hyllyltä ja haudata suunnitelmansa kirjastojen sulkemisesta sen uumeniin.

Steinbeckin Vihan hedelmät ja paljon muuta on siis edelleen kaupunkilaisten saatavissa. Viime vuonna kirjastojen ovet narisivat aukinaisina yksityisten lahjoitusten turvin. Eräs lahjoittajista oli näyttelijä Bill Murray.

STT

Menot