Uutiset

Lämpimille aterioille on kysyntää kaupungissa

Keitettyjä perunoita ja karjalanpaistia, porkkanaa, parsakaalia, salaattia ja vielä jälkiruoka. Sininen lämpölaatikko on valmis ja lämmin ateria odottaa kuljetusta asiakkaan ruokapöytään lounasravintola Fredikan keittiöstä.

Uutta palvelua on tarjottu kantakaupunkilaisille nyt reilun viikon verran, ja palaute on ollut kannustavaa. Asiakkaita kertyi viikossa viitisentoista.

– Vastaanotto on ollut todella hyvä, kiittää yrittäjä Jouni Tervo.

Uuden hämeenlinnalaisen ateriapalvelun takana on kaksi yrittäjäpariskuntaa. Ruoan valmistavat ja pakkaavat lounasravintola ja pitopalvelu Parolan Rosollin hattulalaiset yrittäjät Eija ja Janne Wallin. Rosollin väki pyörittää myös lounasravintola Fredrikaa kaupungin virastotalo Wetterin alakerrassa.

Aterioiden kuljettamisen ja markkinoinnin hoitavat riihimäkeläiset Hanna Kuosa-Tervo ja Jouni Tervo. Tervot markkinoivat ateriat Häme Food Oy:n kautta ja kuljettavat ne tilataksillaan.

Jouni Tervo sai idean lämpimien aterioiden tarjoamisesta arkipäivän kokemuksista, sillä hänen kuljetusyrityksensä on hoitanut aiemmin kaupungin kotiateriapalvelun kylmien aterioiden kuljetuksia.

– Perusajatus lähti käytännön palautteesta. Me emme osaa laittaa ruokaa, joten lähdimme etsimään yhteistyökumppania ja näin löysimme Rosollin, Tervo tiivistää

Rosollin toimitusjohtaja Janne Wallin uskoo ideaan.

– Emme harkinneet hetkeäkään, hän sanoo.

Ruokapalvelu ei ole vain vanhusten apu

Rosollin väellä oli jo etukäteen tuntuma, että lämmintä ruokaa tarjoavalle ateriapalvelulle voisi olla kysyntää. Yhteistyö tuli kuin tilauksesta, sillä palvelua oli jo Rosollista kyselty.

– Erityisesti moni iäkkäämpi ihminen arvostaa lämmintä ruokaa. Lämmin ateria myös houkuttelee syömään heti, kun ruokaa ei itse tarvitse lämmittää, Jouni Tervo pohtii.

Ruokapalvelua on markkinoitu ikäihmisten palveluna, mutta ikärajaa sillä ei ole.

– Ruokaa voi tilata kuka vaan, Jouni Tervo ja Janne Wallin sanovat.

Lämmintä ruokaa kuljetetaan asiakkaille arkisin maanantaista perjantaihin. Perjantaina on mahdollista saada viikonlopun varalle jääkaappiin kylmät ateriat, jotka kuljetetaan kotiin kylmäkuljetuksena.

– Muutama tilaus tuli jo ensimmäiseksi viikonlopuksi, Janne Wallin kertoo.

Lämmin ruoka kotiin kahdessa tunnissa

Ateriapalvelun ruokalista noudattelee osittain lounasravintola Fredrikan listaa, mutta ei ole täysin sama. Ateriapalvelusta voi valita päivittäin joko lounasruoan tai keittoaterian, salaatti kuuluu kumpaankin annokseen.

Häme Food Oy:llä on ateriapalvelun kyljessä myös kauppakassipalvelu eli samoilta yrittäjiltä voi tilata apua kauppa-asiointiin.

Ruokaa kuljetetaan nyt pääosin kantakaupungin alueelle, mutta kuljetukset ovat mahdollisia ainakin Lammin kirkonkylään ja Parolaan.

Reittiä laajennetaan kysynnän mukaan, kunhan samalta suunnalta tulee useampi tilaus. Yhden aterian kuljettaminen keskeltä kaupunkia kunnan toiseen laitaan ei ole kannattavaa, eikä myöskään mahdollista ruoan lämpösäilytykseen liittyvien lakipykälien takia. Reitti valmistuskeittiöltä asiakkaan luo saa kestää vain kaksi tuntia.

– Lämmin ruoka on kuljetettava asiakkaalle kahden tunnin kuluessa, Jouni Tervo vahvistaa. (HäSa)

Mainos