Uutiset

Lämpöyhtiöpäätöksestä valitus hallinto-oikeuteen

Hattulassa kiistelyä herättänyt lämpöyhtiöpäätös on poikinut valituksen Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Valitus koskee kunnanvaltuuston elokuista päätöstä, jolla valtuusto myönsi määrärahan yksityisen kaukolämpöyhtiön liittymismaksuihin ja lämmönjakohuoneiden rakentamiseen. Valituksessa toivotaan, että valtuuston päätös kumotaan ja asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi.

Valituksen ovat tehneet Hattulan teknisen lautakunnan jäsen Arvi Laine (sd.) ja Pappilanniemessä sijaitsevan Pappilan Lämpö oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Haapa-aho.

Valituksen mukaan lämpökeskusasia on valmisteltu virheellisesti ja kunnanjohtaja Martti Pura on ylittänyt toimivaltuutensa prosessin aikana. Hallinto-oikeus on pyytänyt Hattulan kunnalta lausuntoa valitukseen. Se on määrä antaa marraskuun 11. päivään mennessä.


Lautakunta ei olisi kilpailuttanut

Kiistan taustalla on Hattulassa keväällä järjestetty kilpailutus, joka koski kaukolämpöverkon rakennuttamista ja lämmön toimittamista kunnan omistamiin kiinteistöihin Pappilanniemessä ja Katinalassa.

Valituksen mukaan kilpailutuspäätös oli laiton, sillä Hattulan tekninen lautakunta oli aiemmin päättänyt, ettei energiakilpailutusta tehdä vuoden 2011 aikana. Kunnanhallitus ei käyttänyt sille kuuluvaa otto-oikeutta, mutta asia tuli kuitenkin esiin uudelleen hallituksessa, ja kilpailutus päätettiin järjestää.

Määräaikaan mennessä tuli vain yksi tarjous, jonka teki Hattulan Biolämpö Oy. Kunnanhallitus päätti kesäkuussa, että yhtiön kanssa tehdään sopimus verkoston rakentamisesta ja kaukolämmön hankkimisesta.

Elokuussa kunnanvaltuusto päätti 185 100 euron suuruisen määrärahan myöntämisestä hankkeeseen.

Hattulan rakennuslautakunta myönsi myös elokuussa rakennusluvan ja töiden aloitusluvan Hattulan Biolämmön Pappilanniemeen kaavaillulle lämpölaitokselle. Myös rakennusluvasta on tehty valitus. (HäSa)