Uutiset

Lamppu kirkastui hieman

Lauantain jääkiekkoliigan ottelukierros tiesi sitä, että ainakin runkosarjan toiseksi viimeiselle kierroksella jää paljon pelattavaa. HPK otti omassa ottelussaan Lahden Pelicansista voiton maalein 3–1 (0–0, 1–1, 2–0) ja kun sekä Ässät että Ilves hävisi oman ottelunsa, kiristyi tilanne pudotuspeliviivalla viiteen pisteeseen.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee myös se, että HPK kohtaa ensi viikolla kummankin sen edellä olevan joukkueen. Ässiä vastaan Kerho pelaa tiistaina Porissa, ja Ilves tulee Ritariareenaan perjantaina.

– Ne ovat pudotuspelejä, niin asian voi ajatella. Pudotuspelit tulevat meille pari viikkoa etukäteen. Sunnuntain huilaamme ja maanantaina taas treenaamme. Meidän pitää pystyä nauttimaan tästä jutusta. Poriin ei kannata lähteä jännittelemään tai pelkäämään virheitä. Silloin hommasta ei tule yhtään mitään, muistutti HPK:n voittomaalin Pelicans-verkkoon tehnyt Eero Somervuori.

Ironinen maali

Somervuori sai lauantaina maaliinsa ison avun Pelicansin muuten hyvin pelanneelta maalivahdilta Janne Juvoselta. Juvonen hörppäsi Somervuoren vähän siniviivan jälkeen lähettämän rannelaukauksen maaliinsa.

– Onhan se aika ironista, että viimeisen kuukauden aikana kiekko on käynyt maaliviivalla, ollut tolpassa ja ties missä. Sitten, kun ammun tuollaisen lutakon kulmaan, se menee. Ei se mitään, pitää vaan uskaltaa laittaa kiekkoa maalille. Niin kuin Juti (Timo Jutila) sanoi, toimita kiekkoa maalille ja hyviä asioita tapahtuu, Somervuori sanoi.

HPK:n valmennusjohto uusi lauantaille hyökkäysketjuja. Somervuori pelasi samassa ketjussa Marek Viedenskyn ja Zach Hamillin kanssa.

– Pelasimme mielestäni ihan hyvin. Meillä oli hyviä paikkoja ylivoimalla. Jonkun aikaa on ollut vaisumpaa sekä itsellä että joukkueella. Silloin pitää ketjuja pitääkin ravistella ja kokeilla jotain muuta – hyvä veto valmennusjohdolta, Somervuori kehui.

Kova viikonloppu

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja kolmeen pisteeseen, jotka tulivat Somervuoren lisäksi Santeri Saaren ja Juhani Jasun maaleilla.

– Kyllä oli kova viikonloppu, eilen Jyväskylässä ja nyt täällä. Tiesimme, että vastaan tulee nälkäinen joukkue. Peli oli tasainen ja pienten marginaalien ottelu. Se olisi voinut kääntyä kuinka päin vain. Saimme vähän kurottua Ässiin ja Ilvekseen eroa. Lamppu vähän kirkastui, mutta matka on vielä pitkä. Taistelemme kuitenkin loppuun asti, Arvonen mietti.

Pelicansin valmentaja Tomi Lämsä harmitteli ottelun ratkaissutta Somervuoren osumaa.

– Pelasimme tänään viidellä pakilla, mutta joukkue antoi varmasti jäälle kaikkensa. Voittomaali oli harmillinen, se lamaannutti meitä, eikä kuulunut pelin kuvaan. Kumpikin joukkue teki duunia, väänsi ja käänsi ottelun voitosta. Kummallakin oli peli perjantaina, joten ihan raikkainta pelaaminen ei ollut, mutta joskus tämä on tällaista ja silloinkin pisteet jaetaan, Lämsä sanoi. (HäSa)

Asiasanat