Uutiset

Lapset ja vanhempien alkoholin käyttö

Paljon on ollut puhetta alkoholin liikakäytöstä ja aina se vaan puhuttaa. Kuinka paljon sen väärinkäyttö tuo murhetta ja surua niin sen käyttäjille kuin myös heidän läheisilleen. Ennen kaikkea tätä surua lisäävät perheet, joissa on lapsia. Lapset kun joutuvat pakosta elämään perheessä jossa alkoholin käyttö on riistäytynyt vanhempien käsistä.

On perheitä joissa jopa molemmat vanhemmat juovat. Mitä turvattomuutta ja pelonsekaisia tunteita se saakaan lapsessa aikaan kun vanhemmat juovat eikä koskaan tiedä kuinka kauan tällaista juomaputkea saattaa kestää.

Vanhemmat voivat lähteä ryyppäilemään ja jättää lapsensa oman onnensa nojaan selviytymään. Heitteillejätöissä saattaa olla hyvin pieniäkin lapsia, joita vähän isommat on jätetty heitä kaitsemaan.

Vielä puhutaan, että alkoholin hintoja pitäisi alentaa, mikä sekin on jo ikävä kyllä jo toteutunutkin. Hullun hommaa koko alkoholipolitiikka maassamme. Tälläkö tämä yhteiskunta saadaan kuiville.

Viinan hintaa alentamalla ei viinan himo ihmisestä poistu. Kyllä se täytyy itsestä lähteä se halu ja muuttuminen. Kun sitä alkoholia on nyt niin helppo saada, niin siihen koukkuun jääneet sitä myös kassikaupalla kantavat. Missä on vastuu ihmisestä ja monista perheistä ja heidän lapsistaan?

Suomi alkaa olla alkoholin kuningaskuluttaja ja monissa perheissä on virtahepoja olohuoneet täynnä, sinne ei muu mahdu. Viinan hinnat vaan mahdollisimman korkealle, eiköhän se ainakin vähän hidasta niiden hankkimista. Monien lapsien takia toivon tätä sydämestäni. Toivon, että jokainen lapsi saisi viettää onnellisen ja turvallisen lapsuuden ja pitää omat vanhempansa.

Nyt kun joulukin on vielä tulossa, niin toivottavasti mahdollisimman moni vanhempi ymmärtäisi jättää sen kuningas alkoholin ostamatta ja antaa lapsilleen heille ansaitsemansa raittiin ja rakkaudellisen joulun ja muistaa joulun todellisen merkityksen. Ne ovat tärkeitä miustoja lapselle ja he kyllä varmasti muistavat ne

Raitis ja turvallinen koti, siinä lapsen paras joululahja.

Arlene

Hämeenlinna

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic