Uutiset

Lapset metsään ja ladulle

Ensi lukuvuonna järjestetään neljä koulujen välistä liikuntatapahtumaa. Kaupungin opetuspalvelut palaa lukuvuoden tauon jälkeen käytäntöön koulujenvälisten liikuntatapahtumien järjestämisestä ostopalveluna.

Kouluja yhdistävät liikuntatapahtumat jäivät kuluneella lukukaudella järjestämättä, kun kaupunki päätti viime syksynä olla jatkamatta sopimusta tapahtumia koordinoineen Lasten liikunnan tuki ry:n kanssa.

Korvaavat järjestelyt, kuten tällä ja ensi lukuvuodella ESR-rahoituksella pyörivä Koliko-hanke eivät kosketa kuin osaa Hämeenlinnan kouluista, mikä on aiheuttanut ihmetystä. Syksyyn mennessä tilanne korjataan, palvelusuunnittelija Nikke Keskinen opetuspalveluista lupaa.

– Perinteisistä, kaikille kouluille tarjolla olevista yhteisistä kisoista tulemme kevään aikana tekemään sopimuksen joko Lasten liikunnan tuen tai jonkun muun kolmannen sektorin palveluntarjoajan kanssa. Ajatuksena on, että kun lukuvuosi elokuussa alkaa, koulut jo tietävät mitä yhteisiä liikuntatapahtumia on tulossa.

Keskisen mukaan tavoitteena on saada urheilu- ja muut erikoisseurat mukaan liikuttamaan koululaisia nykyistä aktiivisemmin.

– Valmistelemme ulkoisten kerhotuottajien rekisteriä, mihin yhdistykset ja seurat voivat ilmoittautua. Koulut voivat itse valita ja tehdä tuottamissopimuksia osana kerhotoiminnan rahoitusta. Tätä kautta voitaisiin järjestää esimerkiksi kausittain kokoontuvia lajikerhoja, kulttuurikerhoja tai kokkikerhoja. Myös palloilulajeja pienemmät lajit, kuten suunnistus voitaisiin nostaa tätä kautta enemmän esille, Keskinen kaavailee.

Liikuntatapahtumien koordinoinnista tehtävä sopimus on rahallisesti pieni, muutamia tuhansia euroja.

– Varmaa on, että hyöty on sopimuksen rahallisen arvon veroinen. (HäSa)