Uutiset

LaSB aloitti pudotuspelit murskavoitolla ÅIF:stä

Salibandyn miesten Divarin runkosarjan voittanut Lammin Salibandy aloitti puolivälieräsarjansa reilulla voitolla. Sipoolainen ÅIF taipui lammilaisille maalein 14–7 (4–1, 5–3, 5–3) Lahdessa pelatussa ottelussa.

Toisen kerran joukkueet ovat vastakkain lauantaina Sipoossa. Välieräpaikka heltiää kahdella voitolla eli jatkopaikka on katkolla LaSBille.

LaSBin ykköskentän keskushyökkääjä Heikki Hätönen oli suorastaan liekeissä keskiviikkona. Hän teki peräti kuusi maalia. Hattutemppunsa Hätönen sai täyteen jo toisen erän alussa. Hätösen laitureista Tino Nivala sai saldokseen 1+2 ja Roope Kainulainen 0+1. Ketjun takana puolustivat Miikka Pentikäinen (0+2) ja Henri Vilen (0+1).

Myös Arttu Koiviston (0+1) johtama kakkosketju löysi hyvät tehot play off -avauksessa. Puolustaja Matti Korhonen sivalsi kolme maalia ja sai myös syöttöpisteen. Justus Kainulainen teki kaksi maalia ja Rasmus Kainulaisen saldo oli muhkea 1+4.

Yhden maalin hämeenlinnalaisille teki Topi Koskinen ja syöttöpinnan ansaitsi Juuso Kainulainen.

LaSBin maalia vartioi Kaapo Kettunen, joka torjui 22 laukausta.

ÅIF:n tehokkain oli Atte Huovinen saldollaan 1+3. Kolmeen pinnaan pääsi Huovisen kanssa samassa ketjussa hyökännyt Miro Herlin (1+2).

LaSbin valmentaja Petri Kemppainen oli tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Laskimme Tyrkkään Kallen (myös LaSBin valmentaja) kanssa, että pelissä oli vain 4–5 minuutti, jolloin meillä ei ollut fokus mukana. Muuten joukkue pelasi ehjän ottelun. Pallo liikkui ja kaikki voivat olla tyytyväisiä pelaamiseensa, Kemppainen hehkutti.

Kuuden maalin Hätönen sai valmentajalta ansaitut kehut.

– Näkee, että hän on pelannut näitä pelejä paljon ennenkin. Hätönen on meillä isossa roolissa. Hänen hyvän tekemisensä näkee joka tilanteessa.

LaSB sai 11 jäähyminuuttia. Siihen määrään sisältyy Juuso Kainulaisen viisiminuuttinen.

– Tiesimme, että voimme tehdä näin maaleja kuin teimme. Jäähyt ja vastustajan seitsemän maalia olivat oikeastaan ainoa negatiivinen asia.

Kemppaisen mukaan LaSB unohti keskiviikon ottelun melkein heti sen päätyttyä.

– Lauantai tulee teen äkkiä, eikä tässä olla vielä mitään voitettu. Matka jatkuu. Mielestäni vastustajan vauhti tippui jo nyt kolmannessa erässä. Uskon, että meidän liikkeellä päästään hyvään tulokseen myös Sipoossa.

Lahden suurhallissa oli 524 katsojaa, joista melkein kaikki kannustivat lammilaisia.

– Olemme tyytyväisiä myös yleisömäärään. Saimme hyvän tuen yleisöltä, Kemppainen kiitti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic