Uutiset

LaSB haastaa Steelersin Lahden suurhallissa

– Kauden ensimmäinen paikalliskamppailu oli jännittävä ja tasainen vääntö, ja samanlainen ottelu on todennäköisesti luvassa sunnuntainakin.

Näin ennakoi joukkueensa vuoden 2015 ensimmäistä Divarin ottelua Lammin Salibandyn valmentaja Jussi Sihvonen, joka luotsaa joukkueensa kotiotteluun Steelersiä vastaan tällä kertaa Lahden suurhallissa pelattavassa paikalliskamppailussa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen syyskuussa Elenia-areenassa päättyi Steelersin niukkaan 10–9-jatkoaikavoittoon.

LaSBin ja Steelersin kohtaaminen on puhuttanut salibandypiirejä jo pitkään. Sihvonen odottelee Lahteen runsaasti myös katsojia.

– Nyt meillä on mahdollisuus yrittää rikkoa syksyn Elenia-areenan Divarin yleisöennätyskin (1000 katsojaa). Näin kuumaa taistoa emme nimittäin olisi voineet pelata omassa kotisalissamme Lammin liikuntakeskuksessa. Kaikki katsojat eivät olisi yksinkertaisesti sopineet sisään. Elenia-areena ei taas puolestaan ole meidän kotihallimme, Sihvonen muistuttaa.

LaSBin väki on rummuttanut sunnuntain ottelua muun muassa sosiaalisessa mediassa.

– Myös liigan sivujen kautta ottelua on mainostettu. Lahtelainen radiokin on tehnyt juttua hämeenlinnalaisten kohtaamisesta. Se oli hyvä juttu, sillä meillähän on porukassa myös lahtelaisia pelaajia, Sihvonen sanoo.

Sarjavitonen LaSB on valmistautunut hyvin kärkijoukkue Steelersin kohtaamiseen. Teräsmiesten lyöminen olisi mannaa lammilaisille.

– Se vaatii meiltä maksimaalista suoritusta, mutta ei kuitenkaan mitään taikatemppuja. Kumpikaan joukkue ei todennäköisesti mässäile teknisillä hienouksilla, vaan tällä kertaa menestyy se miehistö, joka pystyy paremmin kontrolloimaan peliä ja pysyy hurmoksessa kylmähermoisempana. Pelillisiä eroja joukkueilla ei nimittäin ole kovin paljon, Sihvonen pohtii.

Vaihtelu virkistää

Myös Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen odottelee sunnuntaista Lahden reissua mielenkiinnolla. Hakin joukoille Lammin ohi ajaminen ei tuota tuskaa.

– Kivaa vaihteluahan se vaan on ja virkistää mukavasti vuoden alkua. Steelers aloitti valmistautumisen otteluun oikeastaan jo joulua ennen, mutta vuodenvaihteen juhlinta saattoi jonkin verran vaikuttaa lataukseen. Onneksi tässä on ollut vielä muutama päivä aikaa virittyä peliin.

– LaSB on kova vastustaja, mutta me keskitymme vain omaan tekemiseemme. Jonkin verran iskukykyämme syö Aleksanteri Ihalaisen loukkaantuminen, mutta kokoonpanohuoliahan on koko ajan muillakin porukoilla, Järvinen pohtii.

Lammin Salibandyn ja Steelersin Divariottelu pelataan Lahden suurhallissa sunnuntaina kello 16. (HäSa)

Asiasanat