Uutiset

LasB haki makeanvoiton Raumalta

Lammin Salibandy paranteli osakkeitaan salibandyn miesten Divarissa torstaina Raumalla. Se nujersi taulukossa neljäntenä majailevan raumalaisen SalBan tiukassa ja värikkäässä kamppailussa maalein 6–5 (2–1, 1–2, 3–2).

Voittonsa ansiosta LaSB nousi sarjassa kahdeksanneksi. Se on nyt myös hämeenlinnalaisen salibandyn kärkijoukkue, sillä Steelers on saman sarjan taulukossa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä eli putoajan paikalla kolme pistettä Lammin joukkueen perässä.

Tino Nivala oli LaSB:n ykköstykki SalBan kaadossa. Hän teki kolme maalia eli ylsi hattutemppuun. Nivala niittasi myös 6–5-voittomaalin kolme minuuttia ennen loppua Heikki Hätösen syötöstä. Lisäksi hän sivalsi joukkueensa 2–1- ja 4–3-maalin, jotka syntyivät ylivoimalla.

Nivala sai erinomaista tukea Heikki Hätöseltä. Kokenut Hätönen avasi lammilaisten maalitilin Vili Näverin syötöstä. Lisäksi hän alusti LasB:n neljännen ja kuudennen maalin. Nivalan ensimmäiseen osumaan sai syöttöpisteen puolestaan Ville Toitturi.

Torstai-ilta hymyili myös Roope ja Rasmus Karjalaiselle. Roope teki joukkueelleen kaksi maalia ja vasta 17-vuotias Rasmus sai kumpaankin syöttöpinnan. Veljekset ovat päässeet mainioon vauhtiin.

LaSB:n maalivahdin Pasi Järvisen iltaan mahtui 26 torjuntaa.

SalBan päre paloi

LaSB sai pelata paljon ylivoimaa, kun raumalaisten päre paloi kovin helposti.

– Vastustajalla ei hermokontrolli pitänyt. Sieltä tuli kaikenlaisia törkeyksiä, mailalla muun muassa lyötiin munille, ihmetteli LasB:n omiinsa tyytyväinen valmentaja Kai Vitie.

Kotijoukkueen Ville-Petteri Lilja sai toisen erän alkupuolella 5+20 minuutin rangaistuksen, kun hän löi Heikki Hätöstä arkaan paikkaan tuomarin silmien edessä.

Toisen jakson päätyttyä SalBan valmentajan hihna paloi ja hän otti joukkueelleen laakista 2+5+20 minuutin rangaistuksen.

– Ensimmäisen erän olimme purjeessa. SalBa tuli kovaa niin kuin kotijoukkue yleensäkin tulee. Toisessa erässä saimme kiinni omasta pallollisesta pelistämme. Sitten peli menikin sirkukseksi. Vastustaja sai mielettömän määrän jäähyjä. Teimme kaksi maalia ylivoimalla, mutta enemmänkin ehkä olisi pitänyt tehdä. Tilanteita kyllä riitti, Vitie selvitti.

LaSB on nyt kolmen ottelun voittoputkessa.

– Tosi tyytyväinen olen joukkueeseen. Meillä on nyt menossa hyvä jakso.

Lammin salibandy-ylpeys jatkaa Divaria viikon päästä kahdella kotiottelulla: ensi viikon perjantaina LaSB saa vieraakseen porvoolaisen PSS:n ja seuraavana päivänä Hakkala-hallissa vierailee SB Vaasa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic