Uutiset

LaSB jatkaa vahvaa menoaan Divarissa

Lammin Salibandy venytti voittoputkensa kolmeen ja alla on nyt kahdeksan voittoa yhdeksästä pelistä, kun helsinkiläinen Erä-akatemia kaatui Hakkalassa maalein 6–4 (3–2, 1–1, 2–1). Paikka Divarin kakkosena vankistui paikallisvastustaja Steelersin takana.

Valmennuskaksikko Kalle Tyrkäs ja Jussi Sihvonen oli tyytyväinen kotijoukkueen esitykseen, vaikka viimeistelyyn jäi toivomisen varaa.

– Ihan meidän näköinen peli. Hyvällä ilmeellä oltiin liikkeellä ja paljon tehtiin duunia. Mutta täysi päivätyö saatiin tehdä. Maalinteossa olisimme saaneet olla terävämpiä. Huippupaikkoja oli, mutta niistä ei naulattu peliä ja vääntö jatkui tasaisena loppuun asti, Tyrkäs totesi.

Heikki Hätösen johtama ykkösviisikko laidoillaan Tino Nivala (1+1) ja Ville Toitturi (0+1) sekä takanaan puolustajat Henri Vilén ja Miikka Pentikäinen ei päästänyt omiin yhtään osumaa.

Avauserän lopulla Nivala viimeisteli Toitturin passista tärkeän 3–2-johto-osuman, ja sen jälkeen Erä ei enää onnistunut nousemaan tasoihin.

Maalivahdeilla hyvä ilta

Erä-akatemia johti alussa kahdesti ja vieraiden tehokkain oli Erik Helenius (2+1). Sen sijaan ykkösketju ja sen tehomiehet pysyivät pimennossa ja omiin meni neljä, joista LaSBin avausmaalin iski kolmosketjusta Topi Koskinen Juuso Kainulaisen syötöstä.

Toinen erä oli selkeästi LaSBin, mutta maalit menivät 1–1. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvän ottelun. Erä-akatemian maalilla Jesse Johnsson otti 20 torjuntaa ja mukaan mahtui muutama todellinen loistopelastus.

LaSBin maalilla Kaapo Kettunen oli jälleen varmassa vedossa ja otti 23 torjuntaa. Viimeisen erän ratkaisuhetkillä vieraat saivat ylivoiman ja hakivat ilman maavahtia kuudella neljää vastaan tasoitusta, mutta Kettusta ei pystytty ohittamaan.

Kakkosketju tehokkain

Arttu Koiviston (1+0) johtama LaSBin kakkosketju laidoillaan Rasmus Kainulainen (3+1) ja Jussi Toitturi (0+2) oli elementissään varsinkin hyökkäyspäässä. Hienoa kuvioita ja sen myötä maaleja syntyi. Toki omiin meni tasakentin myös kaksi maalia.

– Hyvin kulkee ja kiva on pelata. Olen saanut hyvin peliaikaa ja helppohan on pelata Rasmuksen ja Artun kanssa. Molemmat ovat kovia pelimiehiä, Jussi Toitturi jutteli.

– Eka erä oli meiltä hieman flegmaattinen ja tauolla kopissaan todettiinkin, että on syytä skarpata. Paikkoja oli paljon enemmänkin, mutta vastustajan veska venyi haamupelastuksiin.

Sunnuntaina LaSBin tuplaviikonloppu jatkuu Vaasassa ja vastaan tulee kuusi pistettä lammilaisia perässä oleva SB Vaasa, joka on aiheuttanut LaSBille kauden ainoan kotitappion.

– Syksyllä saimme Erältä ja Vaasalta vain yhden pisteen, joten tiukka vääntö on taas edessä. Kokoonpanostamme puuttuvat edelleen Vili Näveri ja Roope Kainulainen, joten samalla ryhmällä aamulla lähdetään, Tyrkäs kertoi. (HäSa)

Asiasanat