Uutiset

LaSB käänsi kotiedun nousukarsinnassa

Lammin Salibandy avasi vahvasti nousukarsinnat Divariin ja kukisti vieraskentällä 2. divisioonan Etelä-Suomen lohkoykkösen SB Vantaan maalein 6–4 (2–2, 3–2, 1–0).

– Tosi hyviä oltiin. Kauden parasta peliämme ja aivan oikeaan paikkaan, iloitsi LaSBin valmentaja Kai Vitie.

– Tasakentin olimme selvästi edellä ja vahvan karvauksemme kanssa kaveri oli aivan pulassa. Vain hyvän maalivahtipelin ja ylivoimaosumiensa avulla he pysyivät mukana.

SB Vantaa meni heti pelin alussa johtoon, mutta LaSB kuittasi nopeasti Ville Toitturin ja Arttu Leppäkosken maaleilla.

Kotijoukkue teki kolme maaliaan neljästä ylivoimalla, jota toisessa erässä kertyi yli kahdeksan minuuttia.

– Toinen erä oli hankala, varsinkin kun Järvisen Joonas sai lonkkataklauksesta ison rangaistuksen (5+20 min). Tuomarilinja oli ok ja olisi voinut tulla enemmänkin jäähyjä, Vitie totesi.

Myös LaSB onnistui erikoistilanteista. Perttu Koljonen iski ensin ylivoimalla 3-2 ja sitten Tino Nivala (1+2) tasavajaalla 4-3. Roope Kainulaisen 5-3-maali toisen erän lopulla jäi lopulta voittomaaliksi.

Päätöserässä Jarkko Koivisto varmisti Mikael Mantilan (0+2) syötöstä loppunumerot. LaSBin maalilla Petteri Mäki pelasi jälleen vahvan ottelun.

– Joukkue onnistui koko leveydeltä ja sitä näissä peleissä tarvitaan. Myös kolmosketju oli tänään vahva kahden muun kentän lisäksi, jotka ovat kantaneet meitä kauden aikana, Vitie kiitteli ryhmäänsä.

Viikon päästä lauantaina joukkueet jatkavat Lammilla ja sarja on katkolla LaSBille. Tarvittaessa kolmas kohtaaminen on heti pääsiäissunnuntaina jälleen Vantaalla.

– Luottavaisina lähdemme kotipeliin, mutta vielä ei mitään ole saavutettu. Nyt on yksi täplä vasta taulussa ja toinen pitää saada jatkopaikkaan, Vitie suuntasi katsetta jo eteenpäin. (HäSa)

Asiasanat