Uutiset

LaSB kaatoi Steelersin

Lammin Salibandy ja Steelers tekivät sunnuntaina salibandyhistoriaa rikkomalla jo toistamiseen tällä kaudella Divarin yleisöennätyksen. LaSB vei kotiottelunsa poikkeuksellisesti Lahden suurhalliin, missä uudeksi ennätykseksi kirjattiin 1335 katsojaa.

Syyskuussa joukkueiden välisen kamppailun yleisömäärä Elenia-areenassa oli tasan 1000. Silloin kiihkeän paikallistaiston vei Steelers. Tälläkin kertaa kotijoukkue sai juhlia, sillä LaSB nitisti teräsmiehet maalein 6–4 (3–2, 2–1, 1–1).

LaSB aloitti pelin vahvasti, mutta Steelersin Ville Lastikka tuuletti ottelun avausmaalia reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Tämänkin jälkeen kamppailun puikoissa oli hienokseltaan LaSB, joka oli erityisesti fyysisyydessä vierasjoukkuetta edellä. Ennen erätaukoa lukemat kääntyivätkin lammilaisten hyväksi 3–2.

Myös toisessa erässä LaSB teki yhden maalin Steelersiä enemmän ja pääsi päätöserään kahden maalin johdossa. Steelersin kavennusosumaa saatiin odottaa erän loppuminuuteille, jolloin Sami Saarinen iski illan kolmannen maalinsa ylivoimalla Steelersin pelatessa ilman maalivahtia. Maali jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä LaSBin Rasmus Kainulainen (2+0) laukoi vielä viimeisen niitin tyhjään maaliin.

Kotijoukkueen muut maalintekijät olivat Vili Näveri (1+1), Heikki Hätönen, Roope Kainulainen ja Miikka Pentikäinen. Tino Nivala napsi kolme syöttöpistettä ja Ville Toitturi sekä Marko Vähätalo yhden kumpikin.

Steelersistä yhden syöttöpisteen miehiä olivat Tuomas Mikkola, Lauri Viitala ja Iiro Nurminen.

Kettunen loisti maalissa

LaSB puolusti päätöserässä johtoaan mallikkaasti, mutta joukkueesta nousi esiin erityisesti maalivahti Kaapo Kettunen, joka otti monta komeaa koppia. Toisen erän lopussa hän teki tyhjäksi Lastikan rankkariyrityksen. Kaikkiaan Kettuselle kertyi 36 torjuntaa (4+16+16), kun taas Steelersin Jaakko Vahtokari oli pallon edessä 21 kertaa (10+6+5).

– Ensimmäisessä erässä oli aika hiljaista, mutta sitten alkoi tulla vetoja ja pääsin hyvin peliin mukaan. On aina hienoa, kun pääsee loistamaan, mutta kyllä meidän pelaajatkin peittävät paljon vetoja. Peli oli meiltä hyvä. Sehän riittää, kun taululla on voitto, ottelun parhaana palkittu Kettunen sanoi.

Pelitapahtuma sai Kettuselta ansaitut kehut.

– Oli hieno pelata kunnon yleisölle. Meteliä oli niin paljon, että joutui itsekin kentällä huutamaan oikein kunnolla, Kettunen hymyili.

Nuorisoketju pimennossa

Myös molempien joukkueiden valmentajat ylistivät tapahtumaa. LaSB-luotsi Kalle Tyrkäs välitti kiitokset niin yleisölle kuin järjestäjille.

– Ihan huikea tapahtuma. Kiitokset myös molempien joukkueiden pelaajille, jotka pelasivat hyvin ja rohkeasti isolle yleisölle. Ottelu ei ollut mitään asemasotaa. Meidän veskarimme oli yhden napsun parempi kuin vastustajalla, ja se pieni ero ratkaisi tällä kertaa, Tyrkäs arvioi.

LaSB sai myös hyvin kuriin Steelersin nuorisoketjun Nico Jonaeson–Julius Aaltonen–Ville Lastikka. Kolmikko on tällä kaudella tahkonnut kovia tehoja.

– Olimme videolta katsoneet, että puolustaminen ei heillä ole ihan sarjan parhaimmistoa ja he ottivatkin pari omiin, Tyrkäs huomautti.

Steelersin päävalmentajan Jani Järvisen mukaan joukkueessa on tiedostettu, ettei yksi kenttä voi koko ajan kantaa koko porukkaa.

– Tällä kertaa meillä nousi esiin ykkösketju, eli ratkaisuvoimaa onneksi löytyy. Alku oli meiltä tahmea, mutta kaksi erää pelasimme todella hyvin. Tämä oli meille hienoa oppia. Tappiotkin kuuluvat kasvamisprosessiin, Järvinen muistutti.

Divarin sarjataulukko on hämäläisittäin komeaa luettavaa. LaSB nousi voitollaan sarjassa toiseksi. Steelers säilytti kärkipaikkansa, mutta lammilaiset kärkkyvät takana vain viiden pisteen päässä ja kaksi peliä vähemmän pelanneina. (HäSa)

Asiasanat