Uutiset

LaSB lähestyy kärkeä

Lammin Salibandy taisteli voiton Divarin sarjakolmosena Hakkalan liikuntahalliin saapuneesta Loviisan Torista maalein 9–7 (4–1, 3–1, 2–5) ja nousi jo kolmen pisteen päähän kärjessä olevasta Hämeenlinnan Steelersistä, joka on pelannut pelin enemmän.

– Painotimme ennakkoon hyvää peliin tuloa, kaksinkamppailujen merkitystä sekä huolellisuutta pallon kanssa. Näissä myös onnistuimme ja pääosa peliä oli täysin hallussa, pohti LaSBin valmentajista Kalle Tyrkäs.

– Vahvuutemme koko alkukauden on ollut laaja materiaali. Ykköskenttämme on todella kova, kakkonen pärjää muiden joukkueiden kakkosia vastaan ja kolmoskenttämme lienee sarjan kovimpia kolmosia. Ja Kettusen Kaapo on maalissa ollut varmassa vedossa. Viime vuonna meille tuli maalin tappioita, mutta nyt vuotta kokeneempana olemme kääntäneet voittoja, Tyrkäs muistutti.

Nousu ylivoimalla ja tuurilla

Tor oli matkassa vain kahden kentän voimin, mutta onnistui hankkimaan lepohetkiä sopivin välein. Pitkäksi venyneen pelin aikana nähtiin useampikin loukkaantumisia ja nopeita parantumisia sekä keskusteluja tuomariston kanssa.

Päätöserän alussa LaSB meni jo 9–2-johtoon. Sitten alkoi tulla jäähyjä. Ensin kaksi minuuttinen, sitten vitonen ja heti perään toinen kakkonen, jolloin Tor otti maalivahdin pois ja pyöritti hetken kuudella kolmea vastaan.

Tuloksena oli neljä ylivoimaosumaa ja ajassa 58.21 tilanne olikin 9–7. LaSBin yhdeksästä maalista kuusi omiin ottanut kokenut kaksikko Joni Niiranen (3+0) ja Peik Salminen (0+3) pääsi ylivoimalla vauhtiin.

Illan erikoisin osuma meni maalista ohi, mutta koska maali oli parikymmentä senttiä väärässä paikassa ja pallo meni tolpan ja oikean tolpan paikan välistä, Jere Jokisen (3+1) harvinainen osuma hyväksyttiin.

– Vaikea peli tuomareille. Toisella erätauolla painotettiin, että ei saa antaa mahdollisuutta paikkailla edellisen erän tapahtumia, mutta emme täysin onnistuneet. Tosin, jos päätöserän tilanne oli viiden minuutin jäähyn arvoinen, kahden minuutin jäähyt voidaan poistaa, Tyrkäs hymähti.

Ykkönen ja kolmonen tehokkaina

LaSBin ykkösviisikko Tino Nivala (2+2), Roope Kainulainen (0+2), Heikki Hätönen (1+0), Miikka Pentikäinen (1+0) ja Henri Vilén (1+0) oli jälleen tehokas.

– Tiesimme, että tulee vauhdikas peli ja olimme alusta asti hereillä. Toinen erä oli sitten rikkonainen ja hermokontrolli hieman karkasi. Peli oli kolmannessa erässäkin jäähyihin asti hallussa. Hieno taistelu joukkueelta, sillä olimme jälleen omassa päässä monen vedon edessä, kapteeni Vilén jutteli.

Kolmosketjusta Arttu Koivisto teki kaksi maalia ja illan parhaana palkittu Rasmus Kainulainen iski tehot 1+3. Nuorten maajoukkuemies on urakoinut syksyn ajan myös Hollolan Urheilijat-46:n B-junioreissa SM-sarjaa.

– Kiva fiilis oli pelata ja pisteitä tuli. Kolmoskenttämme on toiminut hyvin koko alkukauden. Paljon on ollut pelejä, mutta olen tottunut siihen. Joskus on jalat vähän kipeinä. Tänään en lopussakaan pelännyt, että Tor nousisi enää tasoihin, Kainulainen totesi. (HäSa)

Asiasanat