Uutiset

LASB löi Steelersin nousijoiden kohtaamisessa

Lahden Suurhallissa kohtasivat ensi kertaa salibandyliigassa toisensa Lahteen täksi kaudeksi rekisteröitynyt LASB ja Hämeenlinnan Steelers. Molemmat lähtivät kauteen nousijajoukkueina.

Joukkueiden välinen kolmastoista Hämeen derby keräsi 1 106 katsojaa. Useampikin pelaaja oli aiemmin pelannut myös vastustajan leirissä.

Molempien joukkueiden ennakkojen mukaan pelissä oli panoksena enemmän kuin vain sarjapisteet ja ottelun alku olikin varsin hermostunutta.

– Meillä oli hyvä alku ja tänään olisi ollut tarjolla kaksi pistettä. Pelisuunnitelmamme toimi ja joukkueen tason nosto oli hyvä. Taisteluilmettä ei puuttunut, korosti Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen.

Timo Johansson teki Steelersille avausmaalin Miiro Maunulan syötöstä, mutta Jarno Mäkisen ja Miikka Pentikäisen maaleilla LASB siirtyi johtoon ajassa 9.48. Avauserän lopulla Steelers sai ylivoiman, mutta ei onnistunut hyödyntämään sitä.

Tino Nivala sen sijaan käytti LASBin ylivoiman toisen erän alussa ja iski lukemiksi 3–1 Matti Korhosen syötöstä. Näissä lukemissa mentiin päätöserään.

Kahteen erään Jaakko Vahtokari otti Steelersin maalilla 19 torjuntaa, kun Pasi Järviselle vastapäässä oli kertynyt vain 10 torjuntaa.

– Ei päästy parhaalle tasollemme, olikohan sitten derbyn jännitystä. Hassasimme hyviä avopaikkoja, emmekä päässeet karkuun. Lopussa Steelers tuli vielä kovaa, mutta kestimme. Pisteistä pelataan ja tämä peli on niitä pelejä, jossa tyylillä ei ole väliä, painotti Kalle Tyrkäs LASBin valmennuksesta.

Roope Kainulainen vei ajassa 52.05 kotijoukkueen 4–1-johtoon Heikki Hätösen syötöstä.

Kolmisen minuuttia ennen päätössummeria Timo Johansson (2+0) kavensi ja viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia Samuli Grönfors (1+1) toi Steelersin vielä maalin päähän Aleksanteri Ihalaisen esityöstä.

Se jäi derbyn viimeiseksi maaliksi ja LASB vei pisteet lukemin 4–3 (2–1, 1–0, 1–2) sekä laukaukset maalia kohti 29–18.

– Pari henkilökohtaista virhettä ratkaisivat pelin. Meillä oli laadukkaita paikkoja, mutta ei mennyt sisään. Vastustaja puolestaan iski paikoistaan maalit. Lopussa pääsimme hyvin vielä maalin päähän ja paikat olivat tasoitukseenkin. Yleisö sai varmaan vastinetta, Sihvonen summasi.

Molemmille joukkueille peli oli kolmas viikon sisään ja urakka jatkuu molemmilla vielä sunnuntaina viimeisellä liigaottelulla ennen joulukuun puoliväliin kestävää MM-taukoa.

Steelersin vieraaksi Elenia-areenaan saapuu sunnuntaina kello 18 tamperelainen Koovee, joka on tasapisteissä (3 pistettä) sarjan jumbokolmikossa Steelersin ja helsinkiläisen M-Teamin kanssa. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic