Uutiset

LaSB puristi …kotiavauksesta voiton

Lammin Salibandy avasi voittotilinsä Divarissa kukistamalla tiukan taistelun jälkeen mynämäkeläisen SBS Wirmon lukemin 3–2 (1–1, 0–0, 2–1) kotihallissaan Hakkalassa.

Hyvin liikkuneen kotijoukkueen sankareiksi nousivat maalissa tärkeitä torjuntoja esittänyt Kaapo Kettunen sekä päätöserässä kaksi komeaa maalia viimeistellyt Vili Näveri.

– Ratkaisija ei ollut yllätys. Vili on huippuvedossa. Hän on harjoitellut hyvin ja peleissä hänet voi laittaa mihin kenttään vaan, iloitsi LaSBin valmentajista Kalle Tyrkäs.

– Viikon aikana käsittelimme harmittavan avaustappiomme Steelersiä vastaan ja lähdimme nyt huolellisesti peliin. Sen myötä saimmekin hyvän lähdön ja johtomaalin, mutta heti perään kaveri sai ylivoiman ja hyödynsi sen. Turhaa kurittomuutta joukkueelta.

LaSBin maalivahti Kaapo Kettunen oli myös tyytyväinen pelin päätyttyä. Avauspelin tappiollinen maalijuhla vaihtui vähämaaliseen voittopeliin.

– Helppo oli nyt pelata. Puolustuksemme pelasi tiiviisti ja maalipaikkoja oli vähemmän kuin viikko sitten. Omaan päähän tuli muutamia virheitä, mutta niitä tulee näin alkukauteen, Kettunen jutteli.

Wirmo hukkasi ylivoimansa

Wirmo sai pelata kolmesti ylivoimaa ja onnistui kertaalleen. Toisen erän puolivälissä viiden minuutin ylivoima antoi mahdollisuuden ratkaista ottelu, mutta tehottoman pyörityksen saldona LaSB oli lähempänä maalintekoa.

Tasakentin LaSB hallitsi peliä. Wirmo yritti hillitä vauhtia ja pitää palloa. Tasapaksusta ryhmästä Joni Valtanen teki molemmat maalit.

– Tyypillistä vieraspelaamista, jossa kytätään vastaiskuja ja vastustajan virheitä, summasi LaSB-valmentaja Tyrkäs.

– Alivoimallemme hatunnosto. Wirmo ei saanut kunnolla edes vetopaikkoja. Uskoimme omaan tekemiseemme ja päätöserään lähdimme pitämään palloa hallussa. Hyvä yleisö siivitti voittoon ja samalla korjasimme viime kauden huonoa kotisaldoa.

Kolmoskenttä hyvässä vedossa

LaSBin kolmoskenttä on avannut kauden vahvasti. Wirmoa vastaan hyökkäysvitja Vili Näveri (2+0), Arttu Koivisto (1+1) ja Jussi Toitturi takanaan puolustajat Aki Syrjälä ja Marko Vähätalo (0+1) teki kaikki kolme kotijoukkueen maalia, eikä yhtään mennyt omiin.

Päätöserän alkuun Näveri kuittasi tasoituksen 2–2 vain seitsemän sekuntia Wirmon johto-osumasta ja iski voittomaalin 19 sekuntia ennen päätössummeria.

– Kolmoskenttämme kemiat toimivat. Ketjun peli lähtee oman pään kautta, mutta tehotkaan eivät ole yllätys. Vastustaja puolusti aktiivisesti, mutta luotto oli joukkueessamme kova, kertoi parhaana palkittu Näveri, jonka kahden pelin tehot ovat 4+2. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic