Uutiset

LaSB taipui tappioon kotisalissa

Ennakko-odotusten mukaisesti Lammin Salibandy ja Porvoon Salibandyseura tarjosivat Hakkalan yleisölle tasaisen Divari-taiston, mutta maaleja ei tehty Porvoon mitalla.

Varsinkin kaksi erää maalivahdit LaSBin Pasi Järvinen ja PSS:n Jesse Johnsson hallitsivat kaukaloa. Neljä maali syntyi erikoistilanteista ja niistä kolme päätöserässä.

Kuudenkymmenen minuutin jälkeen porvoolaisten voitto kirjattiin lukemin 5–2 (1–0, 1–1, 3–1) ja näin LaSBin neljän tappiottoman pelin putki katkesi.

– Näin kävi. Ei huono esitys meiltä. Maalipaikkoja luotiin riittävästi voittoon asti, mutta kaverin veskari oli todella hyvä, totesi LaSBin valmentajista Kai Vitie.

Nylund iski hattutempun

Vieraiden kaikki maalit viimeisteli ykkösketju Kevin Nylund (3+0), Artis Raitums (1+0) ja Niklas Nurmela (1+1) puolustaja Oliver Järvisen (0+2) säestyksellä. 19-vuotiaan Nylundin tämän kauden tehot ovat nyt 15+16.

Nuorten maajoukkuehyökkääjä vei vieraat johtoon jo 48 sekunnin jälkeen. Maali jäi avauserän ainoaksi.

– Ensimmäistä erää veimme, mutta emme saaneet maalia. PSS elää ykköskenttänsä varassa, ja yritimme varautua, mutta vaikeaa on pimentää yhtä kentällistä. Varsinkin ylivoiman ja vapareiden vaarallisuuden tiesimme, Vitie kertoi.

Jäähysuma vei kirin

Toisen erän alussa LaSBin ylivoimaviisikko käytti tilaisuutensa, ja Ville Toitturi tasoitti Heikki Hätösen syötöstä.

Latvian maajoukkuehyökkääjä Raitums vei vieraat kuitenkin uudelleen johtoon ajassa 33.23 ja heti päätöserän alkuun Nylund teki 3–1-johto-osuman.

LaSB sai vielä mahdollisuuden ylivoimalla, mutta ei onnistunut. PSS sen sijaan käytti tilaisuutensa.

Ylivoimista ensin Kevin Nylund iski illan kolmannen osumansa ja sitten Niklas Nurmela teki numeroiksi 5-1. Päätöslukemat kavensi Henri Vilen alivoimalla Tino Nivalan syötöstä.

– Kolmas erä alkoi huonosti ja jäähysumamme vei sitten lopun kirin. Tyhmistä protestoinneista tuli jäähyjä, mutta aika heppoisia kuitenkin. Tämä on nykylinjaa. Tuomarit eivät kestä yhtään kommenttia ja lähes joka pelissä joku pelaaja jommaltakummalta poistetaan kentältä, Vitie harmitteli.

Lauantaina sarjakärki Hakkalaan

LaSBin miehistössä kautensa avasivat Jere Liljenbäck ja Mikael Mantila, jotka sijoitettiin kakkosketjun puolustajapariksi. Kaksikko onnistui hyvin. Toinen peli on edessä heti lauantaina, kun vieraaksi saapuu sarjakärki SB Vaasa.

Pelin LaSBin enemmän pelannut PSS nousi neljäntoista joukkueen Divarissa seitsemänneksi kaksi pistettä lammilaisten edelle ja vain neljän pisteen päähän SB Vaasasta.

– Tasaisessa sarjassa kaikki on voitettavissa. Oma hyvä peli ja pisteet tulevat, Vitie ennakoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic