Uutiset

LaSB taisteli …makean vierasvoiton

Lammin Salibandy taistelee viimeisen päälle salibandyn miesten Divarin sarjapaikastaan. Se otti lauantaina komean vierasvoiton, kun liigapaikasta haaveileva SB Vaasa kaatui kotisalissaan maalein 7–6 (2–0, 4–1, 1–5). Voittonsa ansiosta LaSB nousi putoamisviivan paremmalle puolelle, kun sarjasta on jäljellä kaksi kierrosta.

LaSB laski pelin jännäksi kolmannessa erässä. Kaikki näytti jo ihan selvältä, kun Arttu Leppäkoski vei hämeenlinnalaisjoukkueen 7–1-johtoon kolmannen erän alussa.

Peli oli kuitenkin kaikkea muuta kuin selvä. SB Vaasa rynnisti maalin päähän kuusi sekuntia ennen loppua, mutta rinnalle se ei päässyt. Kolmannen erän maaleistaan vaasalaiset tekivät kaksi ylivoimalla, yhden alivoimalla ja kolme kertaa se kavensi pelattuaan ilman maalivahtia.

– Meinasi mennä tiukaksi. Selvässä johtoasemassa pelimme passivoitui niin kuin usein sellaisessa tilanteessa käy. Vaasa oli kyllä erittäin hyvä, kun se pelasi ilman maalivahtia, sanoi LaSB:n valmentaja Kai Vitie.

Hän oli tyytyväinen omiinsa.

– Tiesimme, että Vaasa tulee peliin kovaa. Selvitimme vastustajan kovan alun ja menimme ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon. Toinen erä oli meiltä tosi hyvä. Teimme paikoista maalit ja ne olivat hienoja maaleja. Kaverit taistelevat sarjapaikan puolesta kynsin hampain. Kaikki onnistuivat. Maalivahti Kaapo Kettunen (34 torjuntaa) oli erinomainen, Vitie kehui.

Miro Maunula, Perttu Koljonen (1+2), Heikki Hätönen, Tino Nivala, Vili Näveri, Miikka Pentikäinen ja Arttu Leppäkoski tekivät LaSB:n maalit. Syöttöpinnoja ansaitsivat lisäksi Roope Kainulainen (0+2), Jere Liljenbäck, Ville Toitturi ja Rasmus Kainulainen.

Lammilaisten Pohjanmaan kiertue jatkuu sunnuntaina Pietarsaaressa ottelulla Blue Foxia vastaan.

– Lähdemme taistelemaan viimeisen päälle myös Pietarsaaressa, Vitie lupasi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020