Uutiset

LaSB taisteli hyvin …liigavauhdissa

Lammin Salibandy päätti kautensa Hakkalan kotikaukalossa Rauman Salbaa vastaan, joka oli käytännössä jo aiemmin varmistanut nousunsa ensi kaudelle salibandyliigaan.

Myös nousijana sarjaan lähteneen LaSBin tavoite eli sarjapaikka varmistui jo viime viikonloppuna.

Tasainen taisto päättyi lopulta vierasvoittoon lukemin 6–4 (2–2, 1–1, 3–1). Näin SalBa sai revanssin, sillä Raumalla LaSB voitti 6–5.

– Helppo oli paineettomana valmistautua, mutta alussa ei oltu sitten täysin hereillä. Paikkoja oli paljon, mutta vastustajan maalivahti otti melkoisia pelastuksia, tuumi LaSBin kapteeni Henri Vilén.

– Sarja on ollut tasainen, kuten tänäänkin näkyi. Monta peliä on kääntynyt loppuhetkillä. Mutta todellisen paineen alla joukkueemme taso nousi. Hatunnosto koko tiimille. Olemme ansainneet paikkamme Divarissa myös ensi kaudella.

Ylivoima ratkaisi

Tasakentin LaSB pysyi hyvin vauhdissa mukana ja ajoittain jopa hallitsi peliä. SalBan kehuttu ykkösketju jäi pari maalia miinuksella, mutta ylivoimalla vieraat rankaisivat neljästi. Tehokkain olivat Janne Hyvönen (1+3).

Ennen päätöserää Salba johti peliä kolmesti, mutta LaSB onnistui tasoittamaan ja päätöserän alussa kotijoukkue meni Perttu Koljosen (2+1) osumalla ensi kertaa johtoon. Muut maalit iskivät Tino Nivala ja Vili Näveri (1+1).

Lopullisena ratkaisuna LaSB pelasi viimeiset seitsemän minuuttia vajaalla ja SalBa iski tarvittavat osumat.

– Hyvä matsi, mutta loppu harmittaa, totesivat LaSBin valmentajat Kai Vitie ja Kalle Tyrkäs.

– Mutta kauteen olemme tyytyväisiä. Tavoite saavutettiin. Olimme pitkän aikaa putoamisviivan alla, mutta usko riitti. Tämä kausi on ollut suurin haaste koko seuralle.

Erikoinen tilasto

LaSBin kausi oli tilastoissa erikoinen. Kotona voittoja tuli vain kaksi, mutta vieraskentillä peräti kahdeksan. LaSB oli lohkon parhaita vierasjoukkueita.

Kärkikuusikosta vain kakkonen kuopiolainen SB Welhot voitti molemmat keskinäiset ottelut. Kaikkia muita vastaan LaSB voitti toisen kohtaamisen, vaikka ero kärkeen oli lopulta 15 pistettä ja sijoitus yhdestoista.

SalBan valmentaja Juha Mäkilä oli tyytyväinen sekä voittoon että liiganousuun. Myös hän korosti sarjan tasaisuutta.

– Tiukka vääntö oli, kotijoukkue oli nälkäinen ja tuli kovaa. Kokemuksemme taisi ratkaista voiton. Kolmen joukkoon oli tavoitteemme kauden alussa, mutta emme suoraan nousuun uskoneet. Tammikuussa rupesi rullaamaan ja joukkuehenki lopulta ratkaisi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.6.2020