Uutiset

LaSBille maalin tappio ratkaisupelissä

Lammin Salibandy ei onnistunut hyödyntämään kotietuaan Divarin puolivälierien ratkaisevassa ottelussa, vaan kuopiolainen SB Welhot käänsi voiton maalein 3–2 (0–0, 1–0, 2–2).

Kolmen ottelun sarjassa LaSB voitti lauantaina ensimmäisen kohtaamisen maalein 6–1, mutta hävisi Kuopiossa sunnuntaina 5–4. Tiistai-iltana Lahden Suurhallissa oli jälleen tunnelmaa 624 katsojan voimin.

– Mielestäni molemmilta joukkueilta sarjan paras peli, samoin tuomarit ja yleisö olivat huippuluokkaa. Tyytyväinen olen siihen, ettei jossiteltavaa jäänyt. Me onnistuimme omassa pelissämme ja molemmilla oli paikat voittoon. Welhot oli tänään maalin parempi ja ansaitsi voiton, tunnusti LaSBin valmennuskaksikosta Kalle Tyrkäs.

– Ennen kaikkea asenne oli kohdallaan sunnuntain tappion jälkeen. Nyt haalarit olivat päällä, paketti pysyi kasassa ja Kettusen Kaapo jälleen viimeisenä lukkona maalissa. Sarjan ratkaisu oli toinen peli Kuopiossa, jossa annettiin voitto ilmaiseksi. Siellä olisi pitänyt olla parempi.

Tarkkaa peliä

LaSBin kauden peleille tyypillisesti maalit olivat tiukassa. Avauserä oli 0–0 ja kuparisen rikkoi Welhojen Juha Airaksinen (1+1) vasta ajassa 29.30. Vieraiden 1–0-johdossa lähdettiin päätöserään.

Rasmus Kainulaisen (1+1) osumalla LaSB tuli heti erän alussa tasoihin ja Arttu Koivisto vei kotijoukkueen johtoon.

Mutta hetkeä myöhemmin Welhot pääsi ylivoimalle ja käytti paikkansa, kun Iiro Lankinen yllätti Kaapo Kettusen LaSBin maalilla. Reilu kolme minuuttia edellisestä Riku Tuononen ampui voittomaaliksi jääneen osuman.

Huippupelit sarjassa torjuneelle Kettuselle tehtiin kolmessa ottelussa vain yhdeksän maalia ja niistäkin viisi Kuopiossa. Tiistaina torjuntoja kertyi 35, kun vastapäässä Petri Lesch otti 25 torjuntaa.

– Tarkkaa peliä oli. Viimeistelyssä näkyi ottelun panos ja toisaalta molemmat maalivahdit pelasivat todella hyvin. Meidän laajempi peluutuksemme saattoi olla yksi ottelun ratkaisseita asioita, LaSB kuormitti enemmän kärkipelaajiaan. Meillä kolmannet erät ovat olleet vaikeita ja kun tarvetta ei ollut tiivistää, jatkoimme kolmella ketjulla, totesi SB Welhojen päävalmentaja Jani Lipsanen.

– Ekassa kohtaamisessa pelimme ei ollut riittävällä tasolla. Sen jälkeen kävimme asioita läpi ja tarkensimme pallollista peliämme. Sen myötä sarja alkoi sitten kääntyä meille.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen LaSBin kausi siis päättyi.

– Hyvä kausi meiltä. Playoff-pelit olivat tavoitteena ja täällä oltiin. Totta kai nälkä kasvoi syödessä, mutta tämä on ollut iso tason nosto viime kauteen verrattuna. Olemme sarjan nuorin jengi ja tämä tappio oli taas kasvuprosessia eteenpäin. Ja tämä kahdeksan joukkueen playoff-systeemi on oikea, taso riittää tällaisiin hienoihin peleihin, Tyrkäs summasi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic