Uutiset

LaSBin kaksikko …debytoi maajoukkueessa

Lammin Salibandyn puolustaja Miikka Pentikäinen ja hyökkääjä Rasmus Kainulainen debytoivat maajoukkuepaidassa viikonloppuna Lahdessa, kun Suomen alle 19-vuotiaat kohtasivat kahdesti Ruotsin.

Mukana oli myös syyskaudella Steelersin miesten divarijoukkueessa pelannut hyökkääjä Ville Lastikka (RSS Panthers Riihimäki).

Poikien MM-turnaus on keväällä 2015 ja Suomi on aloittanut jo projektin kohti tätä päätapahtumaa. Sen myötä Suomella oli matkassa nuorempi joukkue kuin ruotsalaisilla.

Lauantain ensimmäinen kohtaaminen päättyi tasalukemiin 3–3. Kaksi maalia iski Olli Kinnunen (OLS) ja yhden Eino Heinonen (Happee).

Sunnuntaina Ruotsi pyöritti taululle lukemat 9–3. Rasmus Kainulainen sai syöttöpisteen Tapanilan Erän Eero Nuutisen (2+0) maaliin.

– Monelle pelaajallamme oli ensimmäiset maaottelut ja valmistautuminen näytti syöneen niin paljon energiaa, että tänään joukkueesta oli vähän virta poissa, kommentoi Suomen päävalmentaja Heikki Luukkonen sunnuntain selvää tappiota.

– Tuli muutama pomppumaali omiin eikä meillä riittänyt energiaa takaa-ajoon. Lopussa yritettiin riskilläkin hyökkäyspään onnistumisia. Tämä oli hieno tapahtuma. Viikonloppu palveli tarkoitustaan hitsaamalla joukkuetta yhteen ja antamalla meille valmentajille pelaajista paljon arvokasta dataa.

Suomen tytöt hävisivät avauspelin niukasti maalein 5-6, mutta ottivat sunnuntaina revanssin samoin numeroin 6–5.

Suomi voitti maaotteluviikonlopun yhteispistein 7-5, joissa mukana olivat myös jokaisen ottelun jälkeen ammutut rangaistuslaukauskilpailut. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020