Uutiset

LaSBin liigajoukkue muuttaa Lahteen

Lammin Salibandy nousi maaliskuussa hämeenlinnalaisena joukkueena miesten salibandyliigaan.

Liigassa ei kuitenkaan pelaa hämeenlinnalainen LaSB, vaan lahtelaiseksi seuraksi rekisteröity LASB.

Lammin Salibandy, Kosken Dynamon junioritoiminta ja Hollolan Urheilijat -46:n salibandyjaosto yhdistyvät yhteisen LASB-brändin alle ensi kaudesta alkaen.

LASB kertoo tiedotteessaan, että yhdistymistä on valmisteltu jo viime vuoden keväästä lähtien.

– Uusi LASB yhdistää alueen sirpaleista seurakenttää ja antaa seuroille paremman mahdollisuuden vastata tulevaisuuden haasteisiin. Yhdistymisellä haetaan synergiaetuja, laadukkaampaa seuratoimintaa ja selkeää pelaajapolkua alueen junioripelaajille. Uuden seuran lisenssipelaajien määrä on noin 350 ja harrastekerhot mukaan lukien seuraa liikuttaa yli 450 salibandyn harrastajaa. Lahden alueella on nyt ensimmäistä kertaa salibandyseura, joka tarjoaa toimintaa alle kouluikäisten kerhoista liigaan saakka.

Uuden seuran brändin alla on kolme seuraa, joilla on myös kolme kotipaikkaa. LASB:n edustusjoukkue on lahtelainen, LASB-juniorit hollolalainen ja kolmas on LASB Hämeenlinna, joka pysyy lammilaisena salibandyn junioriseurana. Tarkoituksena on, että C-junioreista lähtien yhdistetään joukkueita ja mahdollistetaan näin ikäkausijoukkueet A-junioreihin saakka.

LASB:n puheenjohtaja on Arto Korhonen, joka on ollut myös Hollolan Urheilijat -46:n salibandyjaoston puheenjohtaja.

– Kaikilla on luonnollisesti haikeutta, kun vuosia on tehty omien värien eteen töitä. Olemme kuitenkin samaan aikaan erittäin innostuneita kaikesta, mitä tämä fuusio voi mahdollistaa. Lahden talousalue on on vahvaa ja perinteikästä urheilualuetta. Uskomme, että yritykset, yhteistyökumppanit, pelaajat ja toimihenkilöt ottavat uuden seuran hyvin vastaan, Korhonen sanoo.

Hän sanoo uuden seuran haluavan kehittää salibandyä Lahden seudulla.

– Toivomme pääsevämme hyvään yhteistyöhön Lahden kaupungin ja alueen muiden seurojen kanssa. Vahvistuneilla resursseilla toivomme voivamme laajentaa erityisesti lasten ja nuorten kerhotoimintaa, jonka kautta juniorien ikäluokkajoukkueisiin olisi halukkailla valmis tie. Haluamme olla niin tytöissä kuin pojissakin vahva kasvattajaseura, jolla on menestyksekkäät edustusjoukkueet.

Salibandyliigassa pelaava LASB haluaa pelata kotiottelunsa Lahden suurhallissa. Seura on käynyt asiasta neuvotteluja lahden kaupungin kanssa.

– Haluamme tuoda huippusalibandyä Lahteen. Avainkysymys on nyt yhteistyö lahtelaisten seurojen – etenkin hienoa työtä viime vuodet tehneen Päijät-Hämeen Salibandyseuran – kanssa. Toivomme, että laji-ihmiset osaisivat katsoa asiaa riittävän kaukaa. Tämä on lahtelaiselle salibandylle iso mahdollisuus, sanoo LASB:n edustusjoukkueen taustalla työskentelevä ja seuran viestinnästä vastaava Mikko Virtanen. HäSa

 

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic