Uutiset

LaSBin päätöserän kiri ei riittänyt

Lammin Salibandy esitti vahvan kolmannen erän kirin Kuopiossa, mutta SB Welhojen johto piti, ja se tasoitti Divarin puolivälierävoitot lukemin 5–4 (2–0, 2–0, 1–4).

– Värikäs ottelu oli. Kaksi erää ei oltu parhaimmillamme ja vasta päätöserässä herättiin pelaamaan, mutta viimeisen kympin pelaaminen ei näissä peleissä riitä, manasi LaSBin valmennuskaksikosta Jussi Sihvonen.

LaSB oli ottanut lauantaina avauspelin voiton maalein 6–1, mutta sunnuntaina edettiin kaksi erää päinvastaisen käsikirjoituksen mukaan.

Welhot iski molemmissa erissä kaksi maalia ja hyödynsi ylivoimaansa. Varsinkin toista erää kotijoukkue vei selkeästi.

– Vastustaja osasi viljellä playoff-koiruuksia eli tökkimistä tilanteiden jälkeen ja jatkuvaa puhetta. Meidän nuori joukkue ei täysin osannut käsitellä tätä ja me istuimme sitten jäähyillä. Jokainen jäähy oli turha ja Welhoilla on tehokas ylivoima, josta he iskivät kolmesti ja ratkaisivat pelin, Sihvonen totesi.

Kainulaiset …ja ylivoima

Päätöserään LaSB heräsi ja Kainulaisten tehot löytyivät jälleen. Ensin Rasmus Kainulainen rikkoi LaSBin kuparisen Arttu Koiviston syötöstä.

Welhot kuittasi heti perään 5–1, mutta Juuso Kainulainen onnistui hyödyntämään ylivoiman ja heti perään ilman maalivahtia Rasmus Kainulainen kavensi toisella ylivoimaosumalla.

LaSB jatkoi ilman maalivahtia ja 42 sekuntia ennen päätössummeria Juuso Kainulainen (2+1) toi vieraat jo maalin päähän jälleen Rasmus Kainulaisen (2+2) passista.

– Kopissa todettiin, että pakko alkaa pelata ja maali kerrallaan tullaan. Onneksi myös meillä päätöserässä ylivoima alkoi vihdoin toimimaan. Tosi lähelle päästiin. Nämä ovat pienestä kiinni, Sihvonen summasi.

Loppuhetkillä pallo kävi vielä ylärimassa ja Juuso Kainulainen löi sen maaliinkin, mutta peliaika ehti juuri päättyä.

Näin joukkueet palaavat tiistaina Lahden suurhalliin lammilaisten playoff-kotikaukaloon ratkaisemaan jatkopaikan välieriin, jonne ensimmäisenä eteni Loviisan Tor kukistettuaan toistamiseen SB Vaasan. Muut kolme paria jatkavat taistelua.

– Tiistaina meillä on aivan eri ilme ja täysluotto on, että jatkoon mennään. Omat vahvuudet riittävät tässä sarjassa, mutta koko 60 minuuttia pitää pelata. Kaikkemme annetaan, Sihvonen lupasi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic