Uutiset

LaSB:n vuodelle voittoisa päätös

Lammin Salibandyn valmentaja Petri Kemppainen oli sunnuntai-iltana onnellinen mies. LaSB päätti salibandydivarin syyskauden tyylillä, kun se otti Kuopiossa vierasvoiton SB Welhoista maalein 8–6 (3–0, 3–3, 2–3).

– Lauantaina oli vähän vaikeampaa, mutta on tämä joukkue siitä huikea, että yhden nukutun yön jälkeen pelasimme Kuopiossa tällaisen pelin. Tämä on ilkeä paikka pelata. Historiakin kertoo, ettei LaSB ole täällä monta kertaa voittanut. Urakka oli kova, ja Welhotkin oli hyvä, mutta me vastasimme siihen hienosti ja teimme onneksi kaksi maalia enemmän, Kemppainen sanoi.

Kemppainen tiesi jo ennen viikonloppua, ettei joukkueen jalka nouse välttämättä parhaalla mahdollisella tavalla. Lammilaiset ovat harjoitelleet viime viikot kovaa, mutta tulos oli silti täydellinen.

– Pelaajat puhuivat lauantain pelin jälkeen, että tukkoisuutta on. Sunnuntaina se ei enää näkynyt. Tukkoisuus voi olla välillä vähän myös korvien välissä, mutta olemme me myös treenanneet hyvin ja raskaasti. Olimme vähän puhuneet etukäteen, että harjoittelun takia olisimme voineet tämän pelin hävitäkin, mutta onneksi näin.

LaSB:n tehopelaaja oli 2+2-pisteet saalistanut Rasmus Kainulainen. Tino Nivala ja Justus Kainulainen saivat kasaan tehot 2+1. Maalinteossa onnistuivat myös Arttu Koivisto ja Juuso Kainulainen. Erityismaininnan valmentajalta saivat myös maalivahti Kaapo Kettunen ja ensimmäisen miesten divaripelinsä pelannut 16-vuotias seuran oma kasvatti Konsta Lehtonen.

– Puolustimme hyvin karvauksen kautta. Kettunen oli sitten maalissa viimeinen lukko. Jos Kainulaisen Rasmusta jouduttiin lauantaina ottamaan vähän sivuunkin, oli hän nyt taas mies paikallaan. Konsta pelasi puolestaan ensimmäisessä divaripelissään loistavasti, kun hän tuli ykköskenttään loukkaantuneen Matti Korhosen paikalle, Kemppainen iloitsi.

LaSB vetää jouluviikon henkeä yhteisharjoituksista. Sarjakärjen vuoden ensimmäinen täysi viikko onkin hurja. Se kohtaa ensin sunnuntaina 3. tammikuuta Pietarsaaressa Blue Foxin, keskiviikkona 6. tammikuuta Lahdessa Suomen cupin välierässä Viikingit, lauantaina kotisalissaan Lammilla Porin Karhut ja heti sunnuntaina Oulun kupeessa Limingan niittomiehet.

– Tauon jälkeen alamme terävöittää harjoittelua, joten emmeköhän me siitä selviä. Meillä on hyvä joukkue. Kevätkautta kohti on hieno lähteä, kun näkee millainen mielen virkeys joukkueessa on. Nyt vielä vähän huilaamme ja lataamme akut täyteen, Kemppainen suunnitteli. HäSa

Asiasanat