Uutiset

Lasimäen sprintissä ennätysmäärä väkeä

Kalvolan Keihään alkuaan nuorille ideoitu seitsemäs Lasimäen sprinttisuunnistus keräsi ennätysmäärän osallistujia, lähes neljä sataa kilpailijaa. Nuorten ollessa pääosassa ovat kuitenkin myös yleiset sarjat alkaneet kerätä enemmän väkeä. Nyt miehiä oli kolmekymmentä ja naisia kaksikymmentä. Naisten sarja oli kovempitasoinen, sillä kiistattoman voiton suunnisti lajin viime vuoden SM-pronssimitalisti MS Parman Maija Sianoja. Eroa 2,5 kilometrin reitillä tuli kakkoseksi suunnistaneeseen OK Trianin Elli Virtaan tuli sekuntia vaille puoli minuuttia. Helpohkoksi luonnehditulla radalla kisan kolmonen Angelniemen Ankkurin sprinttirankissa nelosena oleva Sanni Kivelä jäi jo lähes minuutin päähän.

– Ihan hauska kisahan tämä oli vaikkakin varsin helppo, mutta onhan se mukava koittaa välillä juosta kovaa. Pari metsärastia toivat vaihtelua asutusalueen teihin. Pelloille oli jo tullut pieniä uria, viimeisenä kisaan lähtenyt Sianoja tuumi.

Miesten matka oli hieman pitempi, mutta sekin vain 2,8 kilometriä. Parasta vauhtia pystyi pitämään varsin alkupäässä lähtenyt Ikaalisten Nousevan Voiman nuori Ville Parkkinen, joka jätti Kooveen Ari-Pekka Lassilan viidellätoista sekunnilla kakkoseksi.

– Yllättävän helppo kisa, mutta ei kai tuolle alueelle vaikeatta oikein saakaan. Sprinttiä suunnistan vain silloin tällöin, nuorten sarjoissa näitä tuli enemmän kisattua, Parkkinen muisteli.

Kisojen nuorimmat sarjat olivat kuusivuotiaille nuorimman oltua 2013 syntynyt. Kuusi- ja kahdeksanvuotiailla oli mukana saattaja. Keihään 40 kilpailijan joukosta voiton otti Hertta Virtanen sarjassa D6RRS. Alueen muita voittajia olivat Elmeri Syrjälä LHR H12, Niilo Syrjälä LHR H14, Antti Virtanen HlS H40 ja Jukka-Pekka Rantio HauSi H60. HäSa

Asiasanat