Uutiset

Laskun voi yhä maksaa ilman internetiä

Hämeenlinna

Laskupinon voi tästä kuusta alkaen kiikuttaa R-kioskiin.

Maksuvälineinä käyvät pankki- ja luottokortit sekä käteinen, ja laskusta tulee löytyä viivakoodi. Laskun voi maksaa kassalla tavallisten ostosten tapaan. Kioskeissa voi maksaa kaikkien pankkien laskuja.

Uuden palvelun arvellaan hyödyttävän eritoten niitä ihmisiä, joilla ei ole omaa internet-yhteyttä.

-Satunnainen käyttötarve voi löytyä, kun ihmiset lomailevat, eikä heillä ole nettiyhteyttä käsillä. Toinen asiakasryhmä voisi olla ihmiset, joilla on tiukka kuukausibudjetti ja jotka esimerkiksi käyttävät prepaid-liittymiä, Rautakirjan kioskikaupan toimialajohtaja Jari Heino sanoo.

Heino kertoo, että Suomessa maksetaan vuosittain 55 miljoonaa laskua muutoin kuin verkkopankeissa.

R-kioski veloittaa jokaisesta maksetusta laskusta kolme euroa.

Laskuja on voinut maksaa R-kioskilla viime viikon torstaista saakka. Tähän mennessä laskuja on maksettu joitain satoja.


Puhelinmaksu onnistuu joissain pankeissa

Ellei ole internet-yhteyttä, keinot maksaa laskuja vaihtelevat pankeittain. Osuuspankki luopui maksuautomaateistaan, eikä sen puhelinpankin kauttakaan voi enää maksaa laskuja.

-Puhelinpankin käyttäminen on ollut vähäistä, oikeastaan marginaalista, kehityspäällikkö Marja Uistola OP-Pohjolasta kertoo.

Nordea sen sijaan aikoo jatkossakin säilyttää puhelinpankissaan laskunmaksumahdollisuuden. Puhelinpankkiin tulee kuukausittain 100 000 soittoa, suurin osa 40-60-vuotiailta ihmisiltä.

-Puhelinpankilla on vakiintunut, uskollinen asiakaskunta. On hyvin yleistä, että verkkopankkimaksamisen ohella käytetään puhelinpankkia, vaikkapa asiakkaan lomaillessa verkkomaksamisen ulottumattomissa, kertoo Nordean henkilöasiakkaista vastaava johtaja Ville-Veikko Laukkanen.

Nordea pitää tulevaisuudessa kiinni myös maksuautomaateistaan.

-Olemme hiljattain investoineet siihen, että automaattikanta olisi entistä käyttäjäystävällisempi, Laukkanen sanoo.

Sampo Pankissa puhelinmaksaminen onnistuu soittamalla asiakaspalvelunumeroon, jossa työntekijä maksaa laskut asiakkaan puolesta tämän verkkopankkitunnuksilla. Tuolloin veloitetaan 3,9 euroa per lasku.

-Ei tämä kauhean suosittu palvelu ole eli sellainen tuntuma meillä on, ettei sitä kovin paljon käytetä, Sampo Pankin tiedottaja Teppo Havo kertoo.


Käteismaksulle muutama ropo lisähintaa

Kaikki pankit tarjoavat myös mahdollisuutta maksaa laskut suoraveloituksella, pankkeihin jätettävillä maksukuorilla tai pankkikonttoreissa sijaitsevilla internet-päätteillä, joiden käyttämiseen tarjotaan tarvittaessa opastusta.

Näiden palvelujen hinnoittelu vaihtelee sekin pankeittain.

Osuuspankissa kassalla maksamiselle tulee hintaa 3,5 euroa laskua kohden. Käteisellä maksamisen hinta on viisi euroa per lasku.

Nordeassa kassalla maksettava tilisiirto tai käteismaksu maksavat kumpikin viisi euroa laskulta.

Sampo Pankissa kassalla maksamisen hinta on 3,9 euroa per lasku. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic