fbpx
Uutiset

Laskuvarjoilijat SM-kilpailuihin

Laskuvarjourheilun SM-kilpailut hypätään ensi viikolla Porissa. Hämeen Laskuvarjourheilijoista kilpailuihin lähtee kaksi joukkuetta, jotka hyppäävät kupukuviohyppyjä. Puolikas timantti puolustaa SM-hopeaa viimekaudelta. Joukkueessa hyppäävät Jari Lehti, Pasi Pirttikoski sekä Heikki Kammonen. Heistä Kammonen toimii kuvaajana.

HLU:n toinen joukkue, Hiomaton timantti, lähtee puolustamaan pronssimitaleitaan. Joukkue on muuttanut hieman kokoonpanoaan tälle kaudelle: Lauri Rantaniemi kuvaa Matti Pirttikoskea ja Marko Paukkusta.

– Tällä kaudella harjoittelu ei oikein ole onnistunut. Pääsyynä ovat olleet epävakaat kelit. Pilvet ja sateet ovat häirinneet harjoittelua, emmekä ole käyneet ulkomaan leireillä kertoo maajoukkueeseen kuuluvan Puolikas timantin kapteeni Pasi Pirttikoski.

– Tavoitteena on kuitenkin saavuttaa MM-kilpailupaikka joka edellyttää SM-hopeaa. Tamperelainen Ilmasirkus on kilpailujen ehdoton suosikki. He kävivät harjoitusleirillä Ranskassa ja ovat saaneet valmennusapua sieltä, Pirttikoski jatkaa.

SM-kilpailuissa hypätään kahdeksan kierrosta 2 200 metrin korkeudesta. Kupukuviohypyissä työskentelyaika on 60 sekuntia ja se alkaa joko ensimmäisestä muodostelman purusta tai 30 sekuntia uloshypystä. Varjot avataan välittömästi koneesta hypyn jälkeen. Kilpailijat tekevät ennalta määrättyjä kuvioita ottamalla jalkaotteita kaverin laskuvarjosta.

SM-kilpailuissa ratkotaan mitaleita myös vapaapudotuslajeissa. Vapaapudotuslajien ennakkosuosikit tulevat Utista. Lisäksi kilpailuissa hypätään perinteistä tarkkuutta.

Asiasanat

Menot