Uutiset

Lassila ja Passila Hattulan vuoden urheilijat

Australialainen freestylen taitaja Lydia Lassila ja Ala-Hämeen Ampujien Jukka Passila valittiin Hattulan vuoden 2014 urheilijoiksi.

Hattulassa kirjoilla oleva Lassila ylsi Sothin olympialaisissa freestylen hypyissä pronssille. Hän on kuulunut lajinsa eliittiin jo pitkään. Edellisissä olympialaisissa Vancouverissa Lassila oli kultamitalisti

Toista lastaan odottava Lassila on parhaillaan kotimaassaan Australiassa, eikä hän päässyt tiistaiseen palkitsemistilaisuuteen Juteinitaloon. Lassila tulee Suomeen ja Hattulaan ensi kesänä ja saa silloin kotikuntansa vuoden naisurheilijan palkinnon.

Lydia Lassilan aviomies Lauri Lassila kuului oman aktiiviuransa aikana kumparelaskun maailman eliittiin.

Hattulan vuoden miesurheilija Jukka Passila on ampumaurheilija. Hän edustaa Ala-Hämeen Ampujia. Passila kuului seuransa SM-kultaa metsästyshaulikolla voittaneeseen joukkueeseen. Mestaruus heltisi SE-tuloksella. Metsästystrapista Passilan mitalisaldo kasvoi pronssilla.

– Tällainen tunnustus tuntuu erittäin hienolta. Se tuli yllätyksenä. Aikaisempina vuosina pärjäsin nimittäin paremminkin, Passila kertoi.

Passila aloitti ampumaurheilun varsin myöhään.

– Ensimmäisen lisenssin hankin 37-vuotiaana. Monethan jo lopettavat kilpailemista kolmekymppisenä, hän naurahtaa.

Aikaisemmin Passila harjoitteli aktiivisesti myös talviaikaan.

– Aurasin radan lumesta ja harjoittelin. Maajoukkuemiehet olivat leirillä etelässä. Tämän talvikauden olen vetänyt vain henkeä. Ennen olin radalla kaiken vapaa-aikani. Tapasin tämän ihanan naisen kaksi vuotta sitten ja kieltämättä asioiden tärkeysjärjestys on sen jälkeen muuttunut, viittaa Passila vieressään hymyilevään Heidi Uotilaan.

Heikkilä ja Sell

Hattulan lupaaviksi junioriurheilijoiksi valitut ovat kunnostautuneet omissa joukkueissaan.

Vuoden lupaava tyttöurheilija Anni Heikkilä pelasi mainion kauden Paukun Ykköspesikseen nousseen naisten joukkueen lukkarina. Hän oli merkittävässä roolissa myös juniorijoukkueissaan.

Lupaava poikaurheilija Oskari Sell on puolestaan uppopalloilija. Hän voitti Hämeenlinnan Sukeltajien joukkueessa SM-kultaa, A-junioreissa hopeaa ja B-junioreissa kultaa. 21-vuotiaiden EM-kisoissa Sell kuului neljänneksi tulleeseen Suomen joukkueeseen.

Pekolan Iskun naisten salibandyn 1. divisioonaan nostanut Antti Koskinen on puolestaan Hattulan vuoden valmentaja.

Erikoisstipendillä Hattula palkitsi Hämeenlinnan Tarmon pikajuoksijan Hannu Hämäläisen ja saman seuran painonnostajan ja voimanostajan Jorma Lempisen.

Kunnon kuntalainen on puolestaan Risto Pekonen, joka on ollut mukana laajasti urheilu- ja kulttuuritoiminnassa vuosikymmenten ajan. Pekonen on nyt muun muassa Ahveniston Autourheilijoiden sihteeri ja hallituksen jäsen.

Liikunnallisen veteraanin palkinnon sai Hattula-Tyrvännön sotaveteraanien esityksestä 87-vuotias Mauri Jantunen.

Vuoden 2014 urheilusaavutuksista (vähintään SM-mitali) Hattula palkitsi Simo-Pekka Aarnisalon, Antti Alarodun, Mika Hakalan, Aki Helanderin, Auli Hovikorven, Hannu Hämäläisen, Leo Kallion, Sonja Kallion, Jorma Lempisen, Jari Mantilan, Aki Ojalan, Mikko Rassin, Rami Riikosen, Pertti Salmisen, Risto Salmisen, Antti Salosen, Iida Salosen, Pekka Varjuksen, Kari Virtasen, Erkki Yli-Malmin ja Tuula Yrjölän.

Pekolan Isku palkitsi tilaisuudessa Aaro Peltoniemen vuoden iskulaiseksi ja Parolan Visa Esa Peltolan vuoden visalaiseksi. (HäSa)

 

Asiasanat