Uutiset

Lassila kahdessa päivässä sylkykupista sankariksi

Kahdessa päivässä ehtii tapahtua melkoisesti. Teemu Lassila epäonnistui perjantaina Saksa-ottelussa ja joutui vaihtopenkille. Suomen valmentajien ratkaisua peluuttaa Lassilaa arvosteltiin paljon, ja maalivahtien valmentaja Pasi Nurminen joutui puolustelemaan sitä Yleisradion studiossakin.

Maanantaina puheiden sävy oli täysin erilainen. Lassila tuli ajassa 4.37 maaliin, kun Venäjä johti kahdella maalilla. Sen jälkeen punapaidat eivät maalia enää tehneetkään, vaan Suomi juhli voittoa voittomaalikilpailun jälkeen. Siinäkin Lassila oli itse varmuus, kun hän pysäytti maailmantähtien Ilja Kovaltshukin ja Aleksei Morosovin yritykset.

-Minulle sattui Saksa-pelissä huono erä, mutta en menettänyt missään vaiheessa itseluottamustani. Nyt oli uusi päivä ja peli, joka kulki ihan kivasti, Lassila jutteli hyväntuulisena ehdittyään suomalaisen printtimedian eteen noin kuuden tv-haastattelun jälkeen.

Suomen rankkarionnistujat olivat tuttuja miehiä. Jarkko Immonen ja Mikko Koivu nostivat kiekon varmasti Konstantin Barulin maaliin.

Sydän lyö tyhjää

Lassila ei ehtinyt juurikaan miettiä kentälle menoaan. Suomi otti Venäjän toisen maalin jälkeen aikalisän, jonka ajan Lassila pystyi keskittymään peliin. Maalivahdin mielestä kentälle meno kesken ottelun ei ole ainakaan helpompaa kuin sen aloittaminen.

-Muutaman kerran siinä ehti sydän lyödä tyhjää. Ei kentälle meno kesken kaiken helpompaa ole, mutta onneksi ottelu oli sen verran alussa, ettei hiki ehtinyt laskea alkuverryttelystä. Ihan mukava oli maaliin mennä, Lassila sanoi.

HPK:n maalivahti otti kolmen erän aikana muutaman huippupelastuksen. Muun muassa NHL:n Washington Capitalsin supertähden Aleksander Ovetshkinin maalitili pysyi nollassa läpiajonsa jälkeenkin. Kiekko oli Lassilan alla. Paikkoja Venäjä loi lukuisia, joskus taidolla ja joskus Suomen puolustuksen hyvällä avustuksella.

-Minulle tuli muutama hyvä läpiajotorjunta, mutta muuten meillä ei ollut hätää. Jätkät blokkasivat hyvin pois. Alkuun oli tärkeä saada pari torjuntaa, sillä ne antavat uskoa hommaan. Sen verran hyvä henki tässä joukkueessa on, että tiesin meidän saavan vielä maalin aikaiseksi. Usko ei loppunut missään vaiheessa.

Venäjän maalivahti Barulinkaan ei ollut huono. Mikko Koivu ohjasi Pasi Puistolan laukauksen hänen taakseen, ja Janne Niskalan laukaus tuli aika kovasta maskista. Barulin torjui Antti Pihlströmin ja Niko Kapasen läpiajoyritykset.

Vehanen torjuu puolivälierän

Leijonien maalissa Venäjää vastaan aloittanut Petri Vehanen torjuu myös Suomen seuraavan ottelun eli puolivälierän. Päävalmentaja Jukka Jalonen ilmoitti asian välittömästi maanantain ottelun jälkeen. Lassila ei sitä tuoreeltaan tiennyt, mutta ei ihmetellytkään valintaa.

-Eihän tämäkään ottelu huonosti mennyt. Siinä heräteltiin joukkuetta. Minä olen nauttinut joka hetkestä tässä joukkueessa ja rooli kuin rooli kelpaa, Lassila sanoi.

Maalivahti siirtyy neljän HPK-kauden jälkeen Venäjälle. Maanantain ottelun jälkeen varmasti jokainen venäläinen jääkiekkoilun ystävä tietää, kuka on Teemu Lassila.

-Tämä oli minulle hyvä näyttöpaikka ja onnistuin sen käyttämään. Hommat jatkuvat kuitenkin huomenna normaalisti. Nyt nautin tästä, ykkösleijona lopetti. (HäSa)

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic