fbpx
Uutiset

Lassilan ja Puustisen kausi jatkuu MM-leirillä

Hämeenlinnan Pallokerhon maalivahti Teemu Lassila ja hyökkääjä Juuso Puustinen saivat palkinnon hyvin sujuneelle kaudelleen, kun Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen valitsi kaksikon ensi viikolla alkavaan MM-leiritykseen.

-Lassila oli koko kauden varsinkin runkosarjassa erittäin hyvä ja piti Kerhoa monessa pelissä pystyssä. Hän oli lisäksi meillä erittäin hyvä viimeisessä turnauksessa ja on mennyt veskarina henkisesti muutenkin eteenpäin. Pleijarit eivät menneet niin hyvin, mutta ei mennyt koko joukkueeltakaan. Se ei meidän valintaamme vaikuttanut. Teemu on meidän rankingimme mukaan Euroopassa pelaavien maalivahtien kolmen parhaan joukossa, Jalonen kehui.

Myös Puustinen onnistui edellisessä Euro Hockey Tourin turnauksessa päävalmentajan mielestä hyvin.

-Puustisesta olen pitänyt koko ajan hänen Pohjois-Amerikan reissunsa jälkeen. Hän on maaliahne hyökkääjä, jolla on hyvä laukausvalmius. Kuitenkin hän pystyy nykyään pelaamaan molempiin suuntiin paremmin kuin aikaisemmin. Hänkin pelasi hyvin maajoukkueessa ja oli meille helppo valinta tähän tapahtumaan.

Kapaselle ?miettimisaikaa

HPK:sta tutuista pelaajista ensimmäiselle MM-leirille lähtevät mukaan myös Ruotsissa kautensa päättäneet Juuso Hietanen ja Mikko Mäenpää. KHL-liigan Omskin maalissa kaikki seitsemän ottelua Magnitogorskia vastaan torjunut Karri Rämö käy vielä lääkärin luona ennen päätöstä osallistumisesta leirikevääseen. Ak Bars Kazanin HPK-kasvatti Niko Kapanen sai maajoukkueen valmennusjohdolta vielä miettimisaikaa.

-Nikon kanssa on sovittu, että olemme hänen kanssaan lähitulevaisuudessa yhteydessä. Hän ei ole kieltäytynyt, mutta ei ole vielä lupautunutkaan lähtemään mukaan.

Venäjällä pelaavista Petri Vehanen parantelee ensimmäisen leiriviikon vammojaan ja liittyy joukkueeseen toiselle viikolle. Petteri Nummelin on puolestaan kärsinyt koko kauden vammoista, eikä ole maajoukkueen käytettävissä tänä keväänä.

NHL-pelaajien MM-tilanne on vielä täysin auki, koska sarjan runkosarjaa tahkotaan reippaasti huhtikuun puolelle asti.

-Pelaajat haluavat keskittyä tällä hetkellä 100-prosenttisesti omaan seurajoukkueeseensa ja playoffeihin pääsemiseen. Eivät he jaksa nyt miettiä MM-kisoja yhtään. Jos pelit päättyvät, niin parin päivän kuluttua osa kääntää ajatukset siihen suuntaan ja osa ei vielä silloinkaan, Jalonen muistutti.

-Osalla loppuu runkosarja 8. huhtikuuta ja joillain taitaa mennä 10. päivään asti. Siitä on vielä aika pitkä aika kisojen alkuun, joten asioita ehtii miettiä vielä silloinkin.

Pitkä ?rupeama

Maajoukkueen valmistautuminen Slovakian MM-kisoihin on viikkoa pidempi kuin aikaisempina vuosina.

-Se tuo meille lisää haasteita. Seitsemän viikkoa on pitkä rupeama ja aika monikin nyt valituista pelaajista voi olla mukana kisajoukkueessa. Pitää miettiä, miten pelaajat saa pidettyä virkeinä siihen asti, kun tärkeät pelit alkavat, Jalonen kertoi.

Kaiken kaikkiaan Leijonat pelaa yhdeksän ottelua ennen ensimmäistä MM-peliä. Ensimmäiset ovat vuorossa jo ensi viikon perjantaina ja lauantaina (1. ja 2. huhtikuuta), kun Suomi vastaansa Slovakian ensin Lahdessa ja sitten Slovakiassa. Viimeiset valmistavat pelit pelataan Tshekissä Euro Hockey Tourin turnauksessa isäntämaata, Venäjää ja Ruotsia vastaan. MM-kisat Suomi aloittaa vappuaattona Tanskaa vastaan. (HäSa)

Menot