Uutiset

Lastikka iski alkutahdit

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen lupasi sunnuntaiksi Mynämäelle päättäväisen hämeenlinnalaisjoukkueen. Järvinen uskoi, että Steelers hiljentää Mynämäen ”navetan” salibandyn miesten Divarien puolivälierien toisessa koitoksessa. Niinkin puhuttiin, että tavataan tiistaina Elenia-areenassa.

Järvinen oli sanojensa mittainen mies. Päättäväinen Steelers nujersi SBS Wirmon maalein 11–6 (4–0, 2–3, 5–3) ja kuittasi lauantain kotitappionsa.

Puolivälieräsarjassa tilanne on nyt 1–1. Ratkaisuottelu on edessä tiistaina Elenia-areenassa. Voittaja menee välieriin.

Lastikka iski, Jonaeson junaili

Steelers tuli peliin terävästi ja vei ensimmäisen erän puhtaasti 4–0. Runkosarjan maalikuningas Ville Lastikka palasi tuttuun tahtiinsa: vedot lähtivät ja verkko soi. Lastikka teki joukkueensa kolme ensimmäistä maalia ja hänen ottelun saldonsa oli hulppea 4+1.

Nuorella ja nopealla maalitykillä oli myös tuttu aisapari. Nico Jonaeson junaili Steelersille peräti viisi maalia. Kaksikon sentterinä pelasi nyt Samuli Hirvonen. Ketjun takana puolustivat Tuopmas Mikkola (2+0) ja Janne Ijäs.

SBS Wirmo ei uhannut hämeenlinnalaisten voittoa missään vaiheessa. Lopullisesti ottelu ratkesi kolmannessa erässä Wirmon Niko Vahteran 5+20 minuutin rangaistukseen. Steelers meni Timo Johanssonin ja Mikkolan osumilla jo 9–3-johtoon ja peli oli käytännössä taputeltu, vaikka sen jälkeenkin tehtiin vielä viisi maalia.

Johanssonillekin hattutemppu

Steelers sai passelisti pudotuspeleihin leukamurtumastaan toipuneen Timo Johanssonin. Johansson oli joukkueensa tehomies jo lauantaina ja sunnuntaina tahti oli myös komea. Hän teki kolme maalia. Johansson hyökkäsi Sami Saarisen (1+0) ja Iiro Nurmisen (0+1) kanssa samassa ketjussa. Maalin makuun pääsi myös ketjun takana puolustanut Sami Ruotsalainen. Hänen pakkiparinsa Jarno Mäkinen sai syöttöpinnan Mikkolan ylivoimamaaliin.

Jaakko Vahtokari jatkoi Steelersin maalin suulla. Hän torjui 21 laukausta.

Valmentaja tyytyväinen

Jani Järvinen oli joukkueensa sunnuntain pelaamiseen aiheestakin tyytyväinen.

– Ottelu oli meidän näytös. Viidellä viittä vastaan -pelissä Wirmolla ei ollut mitään jakoa. Kolmella erikoistilannemaalillaan se jotenkin roikkui mukana. Kun meillä kaikki pelaavat yhteistyön salibandyä pelisuunnitelman mukaan, valmentajat ovat tietysti tyytyväisiä, Järvinen jutteli.

Hänen mielestään Steelers voitti nimenomaan joukkueena.

– Näitä pelejä voitetaan nimenomaan yhdessä, ei yksin yrittämällä ja sooloilemalla. Joukkueena on pelattava.

Järvisen mukaan Steelersin kakkoskenttä oli liekeissä Mynämäellä.

– Silti ykköskenttämme pelasi parhaiten pelikirjamme mukaan. Siitä muut ottivat oppia.

Steelers pitää maanantaina omatoimiset ja huoltavat treenit.

– Tiistaina on kaikkien kierrosten oltava käytettävissä. Se on silloin kerrasta poikki, Järvinen painotti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic