Uutiset

Lastikka ja Kainulainen MM-leiriavaukseen

Salibandyn miesten maajoukkueen kesän ensimmäiseen leiritykseen Eerikkilän valmennuskeskukseen kutsuttiin 42 pelaajaa ja mukana on myös neljä tuoretta nuorten maailmanmestaria.

Hämeenlinnan Steelersin Ville Lastikka ja Lammin Salibandyn Rasmus Kainulainen kuuluvat tähän nelikkoon yhdessä Eemil Ukkosen (Happee) ja Olli Kinnusen (OLS) kanssa.

– Leiri on MM-kultanuorille tärkeä tapahtuma. Saavat inputtia omaan tekemiseensä ja näkevät, minkä verran on matkaa kansainväliselle huipulle ja mitä se vaatii. Kaikissa näemme potentiaalin, ei heitä muuten olisi leirille kutsuttukaan, kertoo päävalmentaja Petri Kettunen.

Leiritys avaa MM2016-projektin.

– Nyt on sisältöä jengattu edellisiin kesiin verrattuna. Tavallisesti painopiste on ollut fyysisessä puolessa ja testeissä, mutta nyt leiri on vahvasti pelipainotteinen ja käymme läpi pelin ympärille liittyviä teemoja, Kettunen kertoo.   – Puolustus on edelleen kivijalka, mutta tarvitsemme monipuolisuutta ja sitä, että uskalletaan haastaa pallollisena rohkeammin, pakotetaan vastustaja epämukavuusalueelle ja rikkomaan.

Toukokuun lopun kolmen päivän leirityksen jälkeen seuraava leiri on juhannuksen jälkeen ja kilpailukauden avaa Ruotsi-maaottelut syyskuun puolivälissä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic