Uutiset

Lastikka johti Steelersin maalikarkeloita

Salibandyn Divarin kärkijoukkue Hämeenlinnan Steelers ei jättänyt kuin murusia Erä-akatemialle torstaina Helsingissä pelatussa ottelussa. Steelers nuiji isäntänsä tylyin numeroin 15–3 (2–1, 7–2, 6–0).

Steelersin tykitystä johti jälleen kerran kakkosketjun laitahyökkääjä Ville Lastikka, joka iski seitsemän osumaa Erä-akatemian maaliin. Tehokkaana hääri myös Iiro Nurminen, joka teki kolme maalia ja syötti yhden.

Maalinteossa hämeenlinnalaisista onnistuivat myös Julius Aaltonen (1+2), Nico Jonaeson (1+2), Samuli Hirvonen (1+1), Miiro Maunula ja Jarno Mäkinen.

Steelersin maalivahdille Jaakko Vahtokarille kertyi 27 torjuntaa. Erä-akatemian maalissa aloittanut Jesse Johansson ennätti torjua reilussa 29 minuutissa kahdeksan kertaa. Hän sai kuitenkin pelistä tarpeekseen tilanteessa 1–6, ja ottelun lopun kotijoukkueen maalissa hikoili Arttu Puska (10 torjuntaa).

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen myhäili tyytyväisenä ottelun päätyttyä. Hakki kehui hurjassa vireessä olevaa Ville Lastikkaa, joka ei kuitenkaan yltänyt vielä valmentajansa tehoihin.

– Ville näytti seitsemännen maalin jälkeen, että nyt ollaan tasoissa. Minä nimittäin iskin omalla urallani kerran tehot 4+3, nauroi Järvinen.

Järvinen piiskasi koko joukkueensa mainioon menoon Mosahallissa.

– Tämä oli jätkiltä ihan huikea esiintyminen. Se oli 58 minuuttia erinomaista steelersiä. Pelimme ei lopahtanut, vaikka johdimme jo kymmenellä maalilla, Järvinen muistutti. (HäSa)

Asiasanat