Uutiset

Lastunen ja Sauren neljänsiä mestareiden kisassa

Hämeenlinnalainen Linda Lastunen, 16, ja helsinkiläinen Masi Sauren, 24, kestivät hyvin kotikisojen paineet lauantaina Valkeakoskella pyörähdellyissä rock?n?swing -tanssien kansainvälisissä kisoissa. Boogie woogien suomenmestaripari ylsi kovassa seurassa uuden World Masters -sarjan osakilpailussa neljänneksi.

Suomalaisparien menestystä täydensivät Tuomas Sillanpää ja Reetta Koivuniemi finaaliin viidennellä sijallaan.

Lastunen ja Sauren olivat lajin eliittiä myös aiemmin tanssituissa maailmancupin kisoissa. Boogie woogien yleisen luokan ranking-pisteissä pari on neljäntenä. Viime kauden paras saavutus oli kolmas sija Moskovan kisassa. Lastunen ja Sauren ylsivät finaaliin (seitsemän joukkoon) jokaisessa käymässään maailmancupin kisassa.

Cometsin pari säkenöi lauantaina kotiyleisön edessä, vaikka Lastusta kisa hieman jännittikin.

-Fiilis oli ihan mahtava. Yleisökin oli hienosti mukana.

-Finaalissa onnistuimme hyvin sekä nopeassa että hitaassa tanssissa. Semifinaalin nopeaan meillä jäi hieman parannettavaa, Lastunen arvioi.

Lastunen ja Sauren olivat lähellä palkintopalliakin.

-Erot olivat sijoille 2-4 yltäneiden välillä todella pieniä, Lastunen muisteli.

Myös Masi Sauren oli tyytyväinen lauantain urakkaansa.

-Hyvä sijoitus oli jopa pieni yllätys, sillä emme ennättäneet valmistautua kisoihin ihan täysillä. Linda on ollut kipeänä, ja minulla on ollut työkiireitä. Onnistuimme kuitenkin erittäin hyvin kovassa seurassa. Kisoissa oli mukana maailmanlistan kärkikymmeniköstä kahdeksan paria, Sauren muistutti.

Myöhään lauantai-iltana päättyneen kisan voittoon tanssivat norjalaiset Thorbjörn Solvoll Urskog ja Susanne Barkhald Sandberg. Lastusen ja Saurenin edelle ylsivät myös ruotsalaisparit Rasmus Holmqvist-Tove Holmqvist ja Jonathan Haug-Elin Hellberg.

PM-kisat huhtikuussa

Lastusen ja Saurenin seuraava kisa on huhtikuussa.

-World Mastersin seuraava kisa on Sloveniassa, mutta sen me jätämme väliin. Italian kisa kesäkuussa sen sijaan on ohjelmassamme, samoin kuin huhtikuun PM-kisat, kertoo Lastunen.

Tanssiseura Marimba järjesti Valkeakoskella myös acrobatic rock’n’rollin Euroopan mestaruuskilpailut lapsi- ja junioriluokassa sekä yleisen B-luokan World Cup -kilpailun. Mukana oli yhteensä yli sata tanssiparia. (HäSa)

Päivän lehti

23.1.2020