fbpx
Uutiset

Latariaskeleilla uuteen luokkaan

Hämeenlinnan seudun Pivotkerhon nuoret tanssijat Elias Husgafvel ja Alessandra Kuutschin ovat viettäneet tiiviisti aikaansa syyslomalla seuransa harjoitussalissa. Nuoriso A -luokassa ensimmäistä kauttaan pyörähtelevät 16-vuotiaat tanssijat ovat valmistautuneet lauantaina Helsingissä järjestettäviin kansainvälisiin Helsinki Open -kisoihin.

Husgafvel ja Kuutschin menestyivät hyvin edellisessä kisaluokassaan (juniori 2 -luokka). Pivotin ykköspari ylsi viime kaudella Pohjois-Euroopan mestaruuskisoissa latinalaistansseissa neljänneksi ja vakioissa seitsemänneksi. Uuteen luokkaansa pari on kuitenkin startannut haastajana.

– Tavallisesti olemme asettaneet etukäteen tulostavoitteita, mutta tällä kertaa pyrimme vain tanssimaan mahdollisimman hyvin ja aidosti. Helsinki Open on nimittäin erittäin kovatasoinen kisa, johon saapuu 35 pari eri puolilta maailmaa, Husgafvel muistuttaa.

Puolitoista vuotta yhdessä tanssineet nuoret keskittyvät jatkossa vain latinalaistansseihin.

– Olemme pärjänneet paremmin lattareissa ja niihin satsaamme nyt ihan tosissamme. Varsinkin samba ja cha-cha ovat suosikkejamme, Sibelius-lukiota käyvä Husgafvel sanoo.

Pivotin paria valmentavat Jussi Väänänen ja Katja Koukkula.

– Harjoittelemme paljon myös Helsingissä. Töitä on tehtävä kovasti, sillä olemme 16-vuotiaina luokkamme nuorimpia tanssijoita, pohtii Kuutschin, jonka opinahjo on puolestaan Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu.

Husgafvel ja Kuutschin harjoittelevat viisi kertaa viikossa.

– Välillä treenejä on enemmänkin. Pelkkää tanssia elämämme ei kuitenkaan ole – myös koulu on tärkeää, Kuutschin hymyilee.

Pivotin parilla on kisojen lisäksi myös erilaisia esiintymisiä. Kaksikko harjoitteli torstaina upeaa esitystä, jossa Husgafvel myös soittaa viulua.

Husgafvel ja Kuutschin ovat innostuneet myös seuransa junioreiden ohjaamisesta. He ovat mukana muun muassa 11-vuotiaiden Eetu Niittymäen ja Niina Vanhatalon valmennuksessa.

– Opetimme heitä koko kesän. Pari on edistynyt hyvin ja on yltänyt kisoissa jo palkinnoillekin. Eetu ja Niina jaksavat myös harjoitella innokkaasti, Husgafvel kehuu.

Eetu ja Niina ovat tanssineet yhdessä vasta viitisen kuukautta. Lapsi E -luokan parin valmennuksesta vastaa jatkossa Tiina Koskenvalta.

Eetu Niittymäki on harrastanut aiemmin muun muassa uimahyppyjä. Tanssista Rengon alakoulun viidesluokkalainen innostui kokeiltuaan lajia Pivotin salilla.

– Halusin tanssia ja äiti toi minut harjoituksiin. Ei meidän luokan muut pojat ole innostuneet tanssista, vaikka tämä ihan mukavaa onkin, Eetu vakuuttaa.

Elias Husgafvel on antanut lapsiparille monta hyvää neuvoa.

– Tässä oppii koko ajan uusia asioita ja tapaa paljon erilaisia ihmisiä. Rytmitaju kehittyy myös koko ajan, ja oppii käyttämään monipuolisesti kehoaankin, Husgafvel kuvailee.

Pivotkerho on tanssittanut Hämeenlinnan ja lähitienoon väkeä jo neljä vuosikymmentä. Seuran riveissä on paljon sekä harrastaja -että kisapareja.

– Alkeiskursseille on kuitenkin vaikea saada poikia. Koulukiertueillakin moni innostui lajista, mutta ei sitten tullutkaan seuramme harjoituksiin. Moni toisaalta innostuu lajista oikein tosissaan, kunhan jaksaa vain harjoitella ensimmäisiin kisoihin saakka, sanoo seuran varapuheenjohtaja Sari Husgafvel.

Pivotkerho on isännöinyt vuosien saatossa myös lukuisia kisoja.

– Seuraavat kisat tanssitaan Seminaarin koululla lokakuun 22. päivänä. Tällä kertaa mukana on vain aloittelevia E-luokan pareja. Marraskuussa meillä on myös jo nyt paljon julkisuutta saanut Tanssii tuttujen kanssa -tapahtuma koulutuskeskus Tavastiassa, Sari Husgafvel muistuttaa. HäSa

Asiasanat

Menot