Uutiset

Latino Show keräsi yleisöä seminaarille

Hämeenlinnan seudun Pivotkerhon järjestämät tanssiurheilukilpailut keräsivät seminaarin koulun liikuntasaliin mukavasti myös yleisöä. Eniten kiinnostusta herätti ilman paria ryhmässä tanssittavan Latino Show Cupin ensimmäinen osakilpailu.

– Ryhmässä voi olla jopa vain kaksi tanssijaa, mutta hekään eivät tanssi parina vaan yksistään. Ryhmät kilpailevat toisiaan vastaan. Tanssit arvostellaan teknisesti, mutta myös koreagrafia ja sen tanssiminen yhdessä arvioidaan, avaa Pivotkerhon puheenjohtaja Sari Husgafvel kilpailumuotoa.

Harjoittelussa on eroa, kun kyse ei ole paritanssista.

– Samaa on se, että jonkin latinotanssin perusaskeleita ja -liikeitä harjoitellaan. Paritanssissa toinen on viejä ja toinen seuraaja, mutta tämä elementti puuttuu. Parintanssissa on kahden ihmisen vienti- ja seuraamisliike, mutta tässä on ryhmäkoreografia ja ryhmässä pitää osata mennä eri muodostelmiin. Sitä ei tietenkään ole paritanssissa, Husgafvel sanoo.

Latino Show on kasvattanut suosiotaan viime vuosien aikana.

– Suosio on kasvanut ihan hurjasti. Kilpailuita on järjestetty vasta pari vuotta. Paritanssissa on ongelmana, että jostain syystä miehiä on hirveän vaikea saada tanssilattialle ja- saleille. On paljon naisia, jotka ovat harjoitelleet perusaskeleita, mutta ovat menettäneet parinsa tai heillä ei ole sitä koskaan ollutkaan. Latino Show on kehitetty juuri siihen puutteeseen. Ryhmässä he voivat tanssia ja kilpailla, Husgafvel muistutti.

Pivotkerhon kilpailuissa kisailtiin myös tanssiurheilun seurakilpailut. Järjestävästä seurasta mukana oli yksi pari, juniori 1E -luokkaan osallistunut kaksikko Alex Heiskanen–Elviira Jokela. Pivotkerhon pari sijoittui kolmen parin sarjassa kolmanneksi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic