Uutiset

Latino show vatkasi lanteita

Oululainen Salsa Sisters nautti esiintymisestään sunnuntaina Seminaarin koululla tanssituissa latino shown Suomen mestaruuskisoissa. Seitsemän tanssijan ryhmä oli koossa ensimmäistä kertaa, mutta säteili heti punaisissa asuissaan kilpaa värivalojen kanssa.

– Se meni ihan täydellisesti, arvioi ryhmänsä esitystä Ritva Marttila-Vesalainen.

Viitisen vuotta latino showta harrastanut Marttila-Vesalainen oli aikuisten kakkossarjassa kovassa seurassa, sillä salsataiturin kanssa parketilla tyylittelivät vuoden 2010 pienryhmien Suomen mestarit Sini Dunder-Siipola ja Miia Siipola sekä Sari Pussinen, Marika Tossavainen, Taina Kosunen ja Sanna Merikanto. Salsa Sisterin Huuma-fever -esityksen koreografia oli puolestaan Tiina Myllyn käsialaa.

– Toivottavasti kisapäivän kaikki ohjelmat sujuvat hyvin. Edessä on vielä pitkä iltapäivä, muistutti Marttila-Vesalainen.

Latino shown SM-kisoissa oli mukana ennätysmäärä duo- ja pienryhmiä. Kisoja isännöineen Finnish Dance Organisationin (FDA) puuhamies Juha Pykäläinen laskeskeli Hämeenlinnaan saapuneen lähes 200 tanssijaa.

– Latino show on vielä melko uusi laji Suomessa, mutta SM-kisojakin on järjestetty jo ainakin viitenä vuonna. Lajilla alkaa olla aika paljon ystäviä, sillä se sopii monen tanssilajin harrastajalle.

– Tansseissa yhdistellään eri lajien elementtejä. Lajin kansainvälisissä säännöissä kilpatanssin elementtejä saa tosin olla vain neljän tahdin verran, mutta Suomessa esitykset ovat vapaampia, Pykäläinen selvitti.

Kaksi MM-kultaa

Suomalaiset latino shown taitajat ovat menestyneet myös MM-kisoissa.

– Meillä on jo kaksi MM-kultaa 3–7 tanssijan pienryhmien sarjassa. Suomalaiset tanssijat menestyivät oikeastaan ensin kansainvälisissä kisoissa ja vasta sitten kotimaassa, nauraa Pykäläinen, joka oli mukana toisessa MM-ryhmässä.

Latino shown kuviot ovat tunnettujen suomalaiskoreografien käsialaa.

– Esitykset ovat myös teemallisia ja niitä täydentävät sopivat asut, Pykäläinen kertoo.

Lasten ja juniorien pienryhmien ikäkausimestaruuden voitti sunnuntaina Girl Fusion Kauniaisista. Move Crew (Kauniainen) tyylitteli puolestaan aikuisten pienryhmien Suomen mestariksi, ja aikuisten kakkossarjan mestaruuden nappasi helsinkiläinen ComproMissit.

Aikuisten duo-mestareiksi tanssivat vantaalaiset Mikaela Jokinen ja Aurora Ylinen.

Ensimmäistä kertaa Pivotkerhon kisoissa

Latino shown SM-kisojen järjestelyissä oli FDA:n lisäksi mukana hämeenlinnalainen tanssiseura Pivotkerho. Seura testasi Seminaarin koulun parketin jo aiemmin sunnuntaina järjestetyissä kilpatanssin aluemestaruuskisoissa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme mukana yhdistelmäkisan järjestelyissä. Pitkä päivä on aikamoinen urakka talkoolaisille, mutta hyvin olemme selvinneet. Aluekisat eivät tällä kertaa olleet kovin suuret, mutta latino shown tanssijoita oli sitäkin enemmän. Kisat venyt iltaan saakka, arveli Pivotkerhon puheenjohtaja Ari Heinonen. (HäSa)

 

OIKAISU 14.4.2014:

Latino show´n SM-kisat sunnuntaina Hämeenlinnassa yhdessä Pivotkerhon kanssa järjestänyt yhdistys on nimeltään Finnish Dance Organization ja lyhenne tästä on FDO, ei FDA. Yli 31-vuotiaiden ikäryhmä on nimeltään aikuiset 2, ei aikuisten kakkossarja. 

 

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic