fbpx
Uutiset

Lätkä tai korttipeli, Patrik Laine vihaa häviämistä

Maalinteon vimma korostuu jääkiekkoilija Patrik Laineessa, joka aloittaa lokakuussa kolmannen kautensa Winnipeg Jetsissä. Tapparan kasvatti himoitsee viimeistellä, sillä se vie kohti päämäärää.

– Se on se ja sama, pelataanko Stanley cupista vai korttia kotona. Totta kai haluan voittaa, Laine korostaa.

20-vuotiaan Laineen kilpailuvietti oli kova jo pikkupoikana.

– Äiti ja isä ovat kertoneet, että heidän piti antaa minun voittaa, kun olin pieni. Muuten olisivat tavarat lennelleet.

Winnipegin tähtihyökkääjä Laine pelasi toissakaudella häikäisevän 36 maalin debyyttikauden NHL-jääkiekossa. Hän paransi vielä viime kaudeksi 44:ään runkosarjan osumaan ja viiteen pudotuspelimaaliin.

Alkava kausi päättää hänen tulokassopimuksensa, joten Laine saa toistuvasti vastailla, kuinka rahakasta jatkopestiä hän mielii.

– Jääkiekko on aina ollut rakas harrastus, ja sitä pelaisin, vaikka euroakaan ei maksettaisi, Laine linjaa.

– Olen viihtynyt Winnipegissä. Kaikki on ollut todella hyvin. Puitteet hallillakin ovat tiptop. Kaiken lisäksi koko kaupunki elää jääkiekolle.Pelaaja sopeutuu siirtoihinLaine on kotiutunut Winnipegiin, mutta kanadalaisessa preeriakaupungissa on silti jotain, mistä mukautuva Lainekaan ei nauti aina täysin rinnoin.

– Ainoastaan lämpötiloista on valittaminen. Siellä on pirun kylmä.

Koviin helteisiinkään Laine ei halua, joten esimerkiksi Florida olisi hänelle kauhistus.

– Parin viikon helteet riittävät meikäläiselle. Nautin viileämmästä.

Taalaliigan lainalaisuudet sopimusasioissa ovat kaikkiaan tulleet Laineelle nopeasti tutuiksi.

– Siirtomarkkinoiden seuraaminen on jännittävää. Pelaajana sitä toki vain sopeutuu uusiin kavereihin. Viisaammat kaverit päättävät, kuka tulee ja kuka lähtee.Kehitys loppuu tyytyväisyyteenOsa jääkiekkoilijoista piiskaa ja palkitsee itseään vuoronperään. Laine vaatii itseltään aina vain enemmän ja parempaa.

– Jos on tyytyväinen johonkin, niin se loppuu nopeasti.

Uudistumisen merkitys treenijaksollakin on nuorukaisella hallussa. Hän on hakenut nopeutta ja terävyyttä Hanski Rautalan ja hänen poikansa Markon valmennuksessa.

– Rantasen Mikko treenasi rinnallani, hän on hirveässä kunnossa, Laine kehuu Coloradon hyökkääjää.

Laineen kanssa ei voi ohittaa hänen ylivertaista ässäänsä – hirmulaukausta. Maalitykki hankki kudin aakkosensa ensin puumailalla ja nautti maalinteosta jo hyvin varhain.

– Hyvä laukaus ei tule pelkästään treenaamalla. Pitää olla myös lahjoja, joita ei toki treenaamatta pysty lunastamaan, Laine kertoo.

– B- ja A-junnuissa rupesin huomaamaan, kun pelattiin viisi vuotta vanhempia vastaan, että pystyn tekemään maaleja ja laukomaan.

Asiasanat

Menot