Uutiset

Latujen hoito Hämeenlinnassa

Hämeenlinna tarjoaa hienot ulkoilumahdollisuudet. Hoidettuja reittejä on lähellä asutusta eripuolilla kaupunkia antaen hyvää vastinetta terveysliikkujien verorahoille.

Talvisin ladut ovat olleet loistavassa kunnossa aina kun lumiolosuhteet ovat sen sallineet. Ladut ovat olleet ajettuna myös silloin kun kuntoilijoilla on ollut mahdollisuus liikkua eli viikonloppuina ja vapaapäivinä.

Kiitokset tästä palvelusta ammattitaitoiselle ja motivoituneelle henkilöstölle.

Nyt on kuitenkin päätetty tehdä loppu tälle erinomaisesti toimineelle terveysliikuntapalvelulle. Saamamme tiedon mukaan latuja ei enää kunnosteta tarpeen mukaan, vaan vain virka-aikana.

Palvelujen tarjontaa ei siis enää vastaa kysyntää vai odottavatko kaupungin päättäjät, että liikuntaa harrastetaan vain virka-aikana ja mielellään silloin kun ei sada lunta?

Loppiaisenakin niin Ahveniston kuin Aulangon parkkipaikat pullistelivat autoja ja sadat hiihtäjät mukaan lukien lapsiperheet tarpoivat suksineen vastasataneessa umpihangessa. Voiko olla varmempaa tapaa ehkäistä kaupunkilaisten liikuntaintoa.

Aulangolla oli jopa kahvio auki Lasten liikunnan tuen ansioista, mutta kaupunki ei näe tarpeelliseksi tarjota kunnollisia olosuhteita liikkujille.

Hämeenlinnan kaupunki panostaa satoja tuhansia euroja Aulangon, Suomen keskuspuiston, ja sinne rakennettavan kylpylän markkinointiin ja olosuhteiden luomiseen, mutta ei löydä varoja mainostamiansa palveluja toimintakunnossa pitämiseen.

Latujen hoitamatta jättämisen tuoma säästö on naurettava summa verrattuna koko Aulanko-projektin panostukseen. Päättäjien tulisi nähdä metsä puilta. Kuka viitsii tulla puistoalueelle, jossa ei voi edes ulkoilla?

Odotammekin kaupungin päättäjiltä selvää vastausta miten latupalvelut Hämeenlinnassa varmistetaan siten, että palvelu kohtaa kysynnän.

Ilman toimivaa kokonaispakettia on turha odottaa suurta menestystä edes kalliilta Aulanko-hankkeelta. Tässä on näytön paikka niin virkamiehille, uudelle tekniselle lautakunnalle puheenjohtaja Kari Tammisen johdolla kuin Aulanko-hanketta tukeville kaupunginjohtajille.

Uskomme vahvasti, että ulkoilumahdollisuuksien turvaaminen niin Aulangolla kuin koko kaupungissa on kannattava investointi Hämeenlinnalle. Pikaista parannusta palveluihin odottaen

Marjut ja Petri Rolig

Hämeenlinna

Päivän lehti

7.8.2020