Uutiset

Latvala keskeytti jälleen - Lappi kolmantena Sardiniassa

Alghero
09.06.2018, 21:49

Urheilu-uutiset

Toyotan Jari-Matti Latvalan epäonnelle ei näy loppua rallin MM-sarjassa. Tuurilainen oli vielä lauantain päätöserikoiskokeen jälkeen kiinni kolmannessa tilassa, mutta lopulta tuloksena oli keskeytys.
Latvalan ja kartturi Miikka Anttilan Yaris WRC hyytyi ilmeisesti laturivian vuoksi viimeiselle siirtymälle, eikä parivaljakko ehtinyt määräajassa aikatarkistuspisteelle. Kyseessä on jo neljäs perättäinen keskeytys Latvalalle.
– Varmasti sähköpuolella jotakin on ollut, kun autosta yhtäkkiä katoaa virrat. Sieltä oli kuitenkin jätkien vaikea sanoa, mikä on mennyt rikki. Lisätietoa saadaan, kun auto tulee huoltoon, Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström vahvisti.
– Hyvin vähänsanaisia poikia oli puhelimessa, kun heille soitin siirtymälle. Ilmeisesti viimeisellä pätkällä on osuttu johonkin kiveen.
Latvala jatkaa todennäköisesti sunnuntaina ralli2-säännön turvin, mutta se on laiha lohtu.
– Ei osaa oikein sanoiksi pukea tunnetta. Pettymys on valtavan suuri. Hyvin pettyneitä olivat myös jätkät. Viimeiseen asti autoa yritettiin korjata, mutta ei aika riittänyt, Lindström tuskaili.

Lappi kiinni palkintosijassa

Toyotan toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi nousi rallissa kolmanneksi. Eroa sekä eteen että taakse on niin paljon, että sunnuntain reilut 40 ek-kilometriä pieksämäkeläinen voi kurvailla rauhassa.
– Hyvä ja tasainen päivä kaiken kaikkiaan. Tuntui, että ajo tuli aika nätisti ja reservissä olisi ollut vielä vauhtia. Sitten ei toisaalta olisi voinut väistellä enää kiviä, Lappi summasi.
Lappi manasi tallikaverinsa surkeaa tuuria.
– Harmittaa älyttömästi Jari-Matin puolesta. Harmittaa myös sen takia, että kunnon taistelu on opettavaista. Kun toinen puskee kovaa, niin on itsekin mentävä äärirajoilla, Lappi sanoi.
– Me pysähdyttiin siinä paikassa, missä Jari-Matti oli pysähdyksissä. Emme voineet mitenkään auttaa. Laturissa oli hihna paikallaan, mutta se ei vaan ladannut. Aika surkea mäihä.
Sardinian rallia johtaa Fordin Sebastien Ogier niukalla 3,9 sekunnin erolla ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Lappi on jäänyt kärjestä reilut 50 sekuntia.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic