Uutiset

Laukkanen ja Hakola sprintit valtiaat

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen jatkoi tasaisia alkukauden suorituksiaan Rovaniemellä, jossa maastohiihdon Suomen cup jatkui vapaan tyylin printtikisoilla.

Karsinnan kuutonen eteni alku- ja välieristä selkeästi finaaliin, jossa Mononen oli viides.

– Olotila parani aika-ajosta päivän aikana ja erähiihdoissa tuntui ihan hyvältä. Samassa pisteessä ollaan kuin aiemminkin sprinteissä. Kohtuu tyytyväinen olen, finaalipaikka oli tavoitteena ja se tuli, Mononen kertoi.

Naisten finaalin ykköseksi kiri koko päivää hallinnut ampumahiihtäjä Mari Laukkanen, jolla tavoitteena on päästä mukaan Lahden MM-hiihtojen sprinttikisaan.

– Kova oli lataus. Finaali oli taktista hiihtoa, hyvä että selvisin. Kun keho on tasapainossa ja terve, homma toimii, Laukkanen iloitsi viitaten viime kauden ongelmiinsa.

Laukkasen jälkeen kakkonen oli Krista Pärmäkoski.

– Kovaa mentiin, en päässyt peesissä loppusuoralle. Vähän jäi hampaankoloon. Lahden MM-kisoissa päämatkani on perinteisen tyylin kymppi, Pärmäkoski kommentoi.

Kolmanneksi ylsi yllättävän vahvasti sprinttiä hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen ja Monosen edelle neljänneksi nousi loppusuoran kirissä Kerttu Niskanen. Anne Kyllönen jäi kuudenneksi ja Mona-Liisa Malvalehto putosi välierävaiheessa.

HlHS:n Anni Kainulainen oli karsinnan 13:s ja alkuerässään viides.

– Aika-ajo oli hyvä, tosin kovien treenien puutteen vielä huomaa. Erähiihdossa lähtö oli huono ja taktisestikin hiihdin heikosti. Huomenna on toivottavasti parempi päivä, Kainulainen tuumi.

Ristomatti Hakola hallitsi miesten sprinttikisaa karsinnasta finaaliin asti ja nappasi arvokkaan voiton kotimaan kärkikaartin taistelussa. Vuokatin avaussprintissä lokakuun lopussa Hakola jäi perinteisellä tyylillä kakkoseksi Matias Strandvallin takana.

– Nykyään uskaltaa mennä kärkeen ja sieltä on helppo hiihtää, Hakola summasi taktiikkaansa.

Tällä kertaa Hakolan takana Martti Jylhä kiri kakkoseksi ja Strandvall kolmanneksi.

Valkeakosken Hakan Vesa Kallio pääsi karsinnasta jatkoon (21:s) ja oli alkuerässään viides.

Sunnuntaina Ounasvaaralla on ohjelmassa normaalimatkat (N10/M16,5 km) perinteisellä tyylillä.

– Tiukka kisa tulossa. Tämä viikko on ollut harjoituksissa kevyempi, mutta alkukausi ei koskaan ole ollut minulla mitään huippulentoa. Katsotaan miten lähtee, Laura Mononen ennakoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic