fbpx
Uutiset

Laulu Ilveskodin enkeleille

 

Kanta-Hämeen Sairaskotisäätiön ylläpitämässä Ilveskodissa osataan aina tilaisuuden tullen juhlia. Viime syksynä vietettiin talon 20-vuotisjuhlia ja niiden yhteydessä päivänvalon näki Sana Mustosen sanoittama ja vääksyläisen muusikon Teemu Harjukarin säveltämä, sovittama kappale Ilveskodin enkelit.
 
– Kun laulu esitettiin ensimmäisen kerran, heräsi ajatus sen levyttämisestä, koska halusimme, että koskettava kappale tulee laajempaankin levitykseen, kertoo levytystä järjestelemässä ollut Mia Lehtikallio Ilveskodista.
 
Keskiviikkona oli tullut aika juhlia levytystä. Sanoittaja Sana Mustonen ei päässyt paikalle, mutta sai Ilveskodista sitäkin lämpimämmät terveiset ja kiitokset. Mia Lehtikallion mukaan koskettavat sanat saavat hoitajat muistamaan, miksi he ovat työnsä valinneet.
 
Levynjulkistustilaisuudessa kuunneltiin laulu ensin levyltä ja laulettiin sen jälkeen yhteislauluna levylläkin kappaleen laulavan Teemu Harjukarin johdolla.
 
– Ajatuksena oli tehdä levytys ja tarttuva kappale, jota voidaan laulaa yhteislauluna.
Ilveskodin enkelit on tulevaisuutta silmälläpitäen osoitettu kunnianosoitus veteraaneille ja samalla muistutus siitä, miksi hoitokoti on Ojoisille aikoinaan rakennettu.
 
– Laula jää elämään senkin jälkeen, kun sotainvalidit ja -veteraanit ovat poistuneet keskuudestamme.
 
Lääkintälotalle mieleinen
 
Ilveskodin asiakkaat kiittivät sydämellisesti musiikkikappaletta ja sen tekijöitä.
 
– Sydänjuuriin asti kouraisi, kun olen sota-aikana kuulunut itsekin juuri näihin samoihin enkeleihin, kertoi lääkintälottana palvellut Maire Kivimäki Hattulasta. Hänen lottataipaleensa alkoi talvisodan alla lokakuussa vuonna 1939.
 
Kahden viikon kuntoutusjaksolla Ilveskodin palveluita nauttivat Leo Kanerva Viialasta ja lammilainen Erkki Malminen pitivät myös kovasti kappaleesta.
 
– Oikein komea laulu, sanoi Leo Kanerva ja esitti veteraanien puolesta tilaisuudessa kiitokset “kaikille enkeleille”.
 
Ilveskodin enkelit -levyjä on myytävänä kymmenen euron hintaan Ilveskodin neuvonnassa. Levyn tuotto käytetään Ilveskodin henkilökunnan virkistystoimintaan.
 
Muusikko Teemu Harjukari on onnellinen, että sai olla mukana tekemässä musiikkikappaletta. 
 
– Tämä on erikoisen hieno kokemus. Se on paras kiitos laulajalle, jos kappale menee suoraan ihmisten sydämiin.
 
Aikaisemmin Teemu Harjukari on tehnyt muun muassa kunnianosoituksena Suomen lotille kappaleen Seppele Suomelle. Hänet on yhtyeensä Taivaanrannanmaalareiden kanssa valittu Suomen viihdyttäjäksi vuonna 2010.
 

Menot