fbpx
Uutiset

"Laumaimmuniteetti, täältä me tulemme!", huusi nuori juhlija Liverpoolin öisen kaduin tungoksessa

Oppositio vaatii Englannin laajuisia tiukkoja rajoituksia koronaviruksen toisen aallon takia, pääministeri Boris Johnson ei ole vielä valmis tähän.
Britannian pääministeri Boris Johnson (takana) julisti maanantaina maahan kolmiportaiset koronaviruksen vastaiset toimenpiteet, Liverpool nostettiin korkeimmalle kolmostasolle. Kuva: epa08738268
Britannian pääministeri Boris Johnson (takana) julisti maanantaina maahan kolmiportaiset koronaviruksen vastaiset toimenpiteet, Liverpool nostettiin korkeimmalle kolmostasolle. Kuva: epa08738268

Britannian työ- ja eläkeministeri Therese Coffey sanoi keskiviikkona olevansa surullinen Pohjois-Englannin Liverpoolista tulevista näkymistä, joissa nuoret britit juhlivat joukolla kaduilla ilman kasvomaskeja pubien suljettua ovensa.

Express-lehti kertoo, miten poliiseja on jouduttu lähettämään Liverpoolin kaduille hillitsemään öistä juhlimista kaupungissa, johon on julistettu kolmiportaisen asteikon tiukimmat rajoitustoimet koronaviruspandemian vuoksi.

Erään juhlijan kuultiin huutavan: “Laumaimmuniteetti, täältä me tulemme!”

Pääministeri Boris Johnson ei aio vielä julistaa koko Englannin käsittäviä tiukkoja rajoituksia huolimatta opposition vaatimuksista, sanoi Coffey.

– En usko että pääministeri haluaa käynnistää kansallisen lockdownin, mutta kuten aina häntä neuvovat tiedemiehet, minkä jälkeen hän tekee päätöksen, Coffey kertoi Sky-tv-kanavalle.

Vaatimuksena kahden viikon tiukat rajoitukset

Oppositiossa olevan työväenpuolueen johtaja Keir Starmer vaati tiistaina kahden tai kolmen viikon “kierteen murtavia” rajoitustoimenpiteitä ihmishenkien säästämiseksi. Starmerin mukaan Johnsonin toimet virusta vastaan ovat olleet riittämättömiä.

Hallituksen tieteellisten neuvonantajien keskiviikkona julkaiseman paperin mukaan kaksiviikkoiset voimakkaat eristystoimenpiteet lokakuun 24. päivästä eteenpäin vähentäisivät vuoden lopun koronakuolemia 19 900:stä 12 100:een, raportoi Times-lehti.

Mikäli päivittäiset koronakuolemat nousevat yli 200:n, voimakkaat eristystoimenpiteet vähentäisivät kuolemat 80 000:sta alle 40 000:een, kertoi Times.

Express kertoo miten nuoret juhlijat ryntäsivät kaduille pian sen jälkeen kun pubit ja baarit sulkivat ovensa iltakymmeneltä. Ihmiset tanssivat kaduilla vieri vieressä ilman kasvomaskeja.

Eräällä videolla juhlijat ympäröivät poliisiauton ja käyttäytyivät sitä kohtaan hyökkäävästi.

Eräs silminnäkijä sanoi Liverpool Echolle, että tämä oli “yksi kauhistuttavimmista näyistä, joita olen ollut todistamassa”.

Nyt Liverpoolissa pelätään, että nämä riehumiset ja juhlimiset kaduilla johtavat entistä vaarallisempaan kierteeseen covid-19-taudin kanssa.

Opiskelijoita osoiteltiin sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media tulvi viestejä, joissa tuomittiin juhlijoiden holtittomuus, syyttävä sormi osoitti opiskelijoita.

“Tämä on syynä siihen, että meillä on uusi lockdown, koska hallitus päätti lähettää opiskelijat takaisin ja odotti, että tämä p…ka ei tapahtuisi!?”, kertoi eräs kommentoija.

Toinen taas kertoi uskovansa, että tällä kertaa suurta yleisöä on vaikeampi saada tottelemaan eristystoimenpiteitä kuin mitä tapahtui maaliskuussa.

Johnsonia arvosteltiin siitä, että tämä oli päästänyt opiskelijat takaisin yliopistoihin, vaikka pandemia oli yhä päällä.

Britannia ilmoitti tiistaina uusia koronavirustartuntoja kertyneen yli 17 000, uusia koronakuolemia oli 143.

Kaikkiaan Britanniassa on tartuntoja ollut liki 638 000 ja kuolemia yi 43 000, laskee amerikkalainen Johns Hopkins -yliopisto.

Menot