Uutiset

Laura Ahervo lykki voittajaksi pm-laduilla

Parisprintin SM-kisassa hopeaa lykkineet Laura Ahervo ja Maija Hakala olivat odotetusti naisten kisan nopeimpia lauantaina Ahvenistolla hiihdetyissä Hämeen piirinmestaruuskisoissa. Hämeenlinnan Hiihtoseuran maajoukkuehiihtäjä Ahervo voitti perinteisellä hiihtotyylillä lykityn vitosen kisan 5,2 sekunnilla ennen seuratoveriaan Hakalaa.

Ahervo sai työnnellä tosissaan molemmat 2,5 kilometrin lenkit, sillä Hakala oli parhaimmillaan vain muutaman sekunnin päässä kilpasiskostaan.

-Aika tukkoistahan meno oli tänään. Tänä talvena on ollut paljon kovia kisoja, mutta oman seuran kisoihin on aina kiva tulla. Lyhyempiä vitosen kisoja on ollut myös viime aikoina vähemmän, jutteli Ahervo maalissa.

Ahervo valmistautuu parhaillaan kahden viikon kuluttua käytäviin Salpausselän kisoihin. Siellä hän suunnittelee hiihtävänsä yhdistelmäkisan ja sprintin.

-Ohjelma varmistuu vasta joukkueiden nimeämisen jälkeen. Hiihdän todennäköisesti kansallisessa ryhmässä, jos maajoukkueeseen valitaan vain viisi hiihtäjää, Ahervo pohti.

HlHS:n ykköstykki on tyytyväinen alkukauden kisoihinsa. Kansainväliset kisat kruunaa Tour de Skin mainio 20:s sija.

-Myös viime viikonvaihteen Skandinavia-cupin kisat Albussa Virossa sujuivat ihan hyvin. Kolmannet sijat sprintissä ja kympillä olivat hyvää perinteisen hiihtoa. Latviassa käyty 15 kilometrin vapaan kisa oli sitä vastoin aikamoinen pettymys. Tavallisesti yhteislähdöt ovat menneet hyvin, mutta nyt olivat vasta kuudes, Ahervo muisteli.

Ahervon aika ei ole käynyt pitkäksi tänä talvena. Ensimmäiset kisat hän lykki jo marraskuussa ja kalenterissa on kisoja vielä huhtikuussakin.

-Imatran SM-kisat ja Suomen cupin kisat Rukalla ovat loppukauden pääkisoja. Imatralla hiihdetään maaliskuussa viestit sekä perinteisen kolmekymppiä ja sprintit. Toivottavasti myös maailmancupin kisoja ilmestyy vielä kalenteriini, Ahervo toivoo.

Kovia harjoituksia

Myös Maija Hakala on rientänyt kisasta toiseen tänä talvena. Ensi viikonvaihteessakaan ei ole luvassa huilia.

-Janakkalan talvikisat ovat hyvää kisaharjoitusta Salpausselälle. Skandianavia-cupin kisojen jälkeen olen harjoitellut aika kovaa, ja se kyllä tuntui tänään ladulla, Hakala myönsi.

Hakalankin suksi on luistanut hyvin tällä kaudella. Parisprintin SM-hopea antoi potkua myös henkilökohtaisiin kisoihin.

-Viron Skandianavia-cupissa hiihdin talven parhaita kisojani. Kympin perinteisen kisan neljäs sija irtosi hyvällä hiihdolla, Hakala sanoi.

Ahervon ja Hakalan taistelu oli lauantain pm-kisojen parasta antia. HlHS:n kaksikko oli ylivoimainen, sillä kolmanneksi yltänyt Tammelan Ryskeen Riikka Varjus hävisi kärjelle jo reilut kaksi minuuttia.

Mikkolainen miesten kisan ykkönen

Valkeakosken Hakan Juha-Matti Mikkolainen vei voiton miesten 15 kilometrin pm-kisassa. Hän voitti toiseksi yltänyttä Toijalan Vauhdin Hannu Riipistä 23,7 sekunnilla. Kolmas oli Hakan Vesa Kallio, joka hävisi kärjelle 1.07,8.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran isännöimissä kisoissa oli mukana parisensataa kilpailijaa. Piirinmestaruuskisat jatkuvat sunnuntaina Tampereella hiihdettävillä vapaan hiihtotyylin matkoilla. (HäSa)

Mainos