Uutiset

Laura Ahervo prologin neljäs

Hämeenlinnan Hiihtoseuran A-maajoukkuehiihtäjä Laura Ahervo oli neljäs Vuokatti Aateli Race-kilpailun prologissa tiistai-iltana.

Vaaran maili hiihdettiin helteisessä säässä rullasuksilla väliaikalähtönä ja Vuokatinvaaran 1,6 kilometrin nousussa naisten nopein oli selkeästi Krista Lähteenmäki ajalla 7.26,5.

– Kuumuus ei sovi minulle. Yllättävän hyvin jaksoin painaa tähän nousuun, ilmeisesti se muillekin vaikuttaa tämä kuumuus. Olen tosi tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa, kommentoi voitostaan yllättynyt Lähteenmäki.

Seuraavilla sijoilla sekuntitaistossa Ahervon (+0.07,4) edelle ehtivät myös Aino-Kaisa Saarinen (+0.05,0) ja Riitta-Liisa Roponen (+0.06,2). Viides oli Kerttu Niskanen. HlHS:n Maija Hakala oli yhdeksäs.

Yhdeksännen kerran järjestettävä kesätapahtuma kerää perinteisesti kotimaan huiput testaamaan kuntoaan. Tänä vuonna mukana on myös Venäjän miesten sprinttimaajoukkue.

Miesten kärkikaksikko Iivo Niskanen (6.00,1) ja Ville Nousiainen (6.02,5) tekivät selkeän eron muihin. Seuraavina olivat venäläiset Nikita Kriukov (6.12,5) ja Alexey Petukhov (6.14,4) ennen Jussi Simulaa (6.16,2). Matti Hakala oli 40:s.

Kaksipäiväinen kilpailu jatkuu keskiviikkona ensin aamupäivän maastojuoksulla ja sitten huipennuksena rullahiihto (N10/M15 km), jonka maali on Vuokatinvaaran päällä. Prologin ja maastojuoksun ajat lasketaan yhteen ja niiden perusteella määräytyy päätösosuuden lähtövälit. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic