Uutiset

Laura Ahervo taistelee …MM-paikoista

Hämeenlinnalaiset ovat hyvällä ryhmällä mukana viikonlopun Jämin SM-hiihdoissa, joissa SM-mitalien lisäksi tarkkaillaan maajoukkue-ehdokkaita sekä taistellaan Suomen cupin pisteistä.

Vahvimmat menestysodotukset kohdistuvat kaksikkoon Laura Ahervo ja Maija Hakala, joka on ilmoitettu kaikille kolmelle matkalle.

Perjantaina ohjelmassa ovat sprintit perinteisellä tyylillä, lauantaina normaalimatkat vapaalla tyylillä (M15 km/ N10 km) ja sunnuntaina perinteisellä tyylillä (M10 km/N5 km).

Torstaina Jämille suuntasi myös valmennuspäällikkö Jari Tuominen, joka valmennustehtävien ohella hoitelee suksihuoltoa.

– Selkeää pakkaskeliä on luvattu, joten tasapuoliset olot pitäisi olla eikä suksella tule suuria eroja. Laura on monipuolinen hiihtäjä ja hänelle käyvät kaikki matkat. MM-kisoihin täällä alkaa olla viimeiset mahdollisuudet antaa näyttöjä. Hyvää onnistumista vaaditaan. Maijalla lauantain vapaa kymppi on paras matka, Tuominen ennakoi viikonloppua.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran edustusta täydentävät lauantaina ja sunnuntaina Jenni Mattila ja Eeva Ahervo. Vain Anni Kainulainen puuttuu, sillä hän on edustustehtävissä nuorten MM-hiihdoissa Tshekin Liberecissä.

Miehissä HlHS:n väreissä lauantaina vapaalla tyylillä kilpailee Matti Hakala ja sunnuntaina perinteisellä tyylillä Mikko Kuusela.

Valkeakosken Hakaa edustava hattulalainen Vesa Kallio on ilmoitettu kaikille kolmelle päivälle ja Lammin Säkiän Henri Lehtomaa perjantain sprinttiin ja lauantain vapaan tyylin kilpailuun. (HäSa)

Asiasanat

Mainos