Uutiset

Laura Ahervo voittoon yhteislähtökilpailussa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Ahervo huipensi kisaviikonloppunsa voittoon Inarissa Skandinavia-cupin päätöspäivänä. Matkana oli 15 kilometriä vapaalla tyylillä ja yhteislähtönä.

– Tasapainoinen hyvä kisa. Vauhti oli tasaista koko matkan ja peesailin, kun oma kunto oli hieman arvoitus, kertoi Ahervo kisastaan.

Muusta ryhmästä irtautui neljän hiihtäjän kärkiryhmä, jossa Ahervon lisäksi oli kolme norjalaista. Kilometri ennen maalia Astrid Slind kaatui.

– Loppu oli helppoa ja jaksoin hyvin. Myös kiri irtosi tällä kertaa, Ahervo kuvasi loppuratkaisua.

Maalissa Ahervo oli ykkönen 1,1 sekuntia Emilie Kristoffersenin edellä. Slind nousi kolmanneksi (+0.08) ja Tuva Toftdahl Staver jäi neljänneksi (+0.13).

Myös Maija Hakala hiihti hyvin ja oli toiseksi parhaana suomalaisena kymmenes. Eroa kärkeen kertyi reilu minuutti (+1.03) ja muut suomalaiset jäivät selvästi.

Kahdenkymmenen joukkoon mahtuivat Maria Grundvall, joka oli 14:s (+1.53), Silja Tarvonen 16:s (+1.57), Heini Hokkanen 18:s (+2.01) ja Marjaana Pitkänen 19:s (+2.13).

Miehissä (30 km) voiton vei Norjan Snorri Einarsson. Paras suomalainen Sami Lähdesmäki oli 12:s (+2.50).

Inarin kilpailut olivat suomalaisille myös tarkkailukilpailut kevään maailman cupin kisoihin.

Ahervo nousukunnossa

Neljä viikkoa sitten Laura Ahervo ei ollut tyytyväinen keskinkertaisesti sujuneisiin SM-kisoihin. A-maajoukkue hiihtäjä valittiin varahiihtäjäksi Suomen MM-joukkueeseen.

Välissä kuntoa on viritelty levolla ja harjoittelulla. Lyhyiden kisojen ohella Ahervo hiihti pari viikkoa sitten Hyvinkää Hiihdon, jossa matkana oli 40 kilometriä.

Inarin viikonloppu antoi jälleen uskoa siihen, että kunto on nousussa. Perjantaina perinteisellä tyylillä Ahervo toinen, samoin lauantaina sprintin karsinnassa.

– Hyvältä tuntui, olen tyytyväinen. Sprintin erävaihe kaatui huonoon taktiikkaan, kun jäin alkuerässäni kolmanneksi. Selkeästi kunto on lähtenyt taas nousuun siihen suuntaan, mikä on ollut tavoitteena, Ahervo summasi.

– MM-joukkueeseen toivottavasti ei tule kutsua, koska sehän tarkoittaisi sairastumisia joukkueessa. Toki seurailen kisojen etenemistä, Ahervo kertoi tilanteestaan ja iloitsi naisten MM-parisprintin pronssimitalista.

– Parin viikon päästä on Salpausselän kisat ja sen jälkeen päätavoitteena ovat SM-kisat ja Suomen cup, Ahervo totesi ja jatkoi kisakalenterin selaamista, josko ensi viikonloppuun löytyisi jokin sopiva kansallinen kisa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020