fbpx
Uutiset

Laura Ahervolla vauhdikas avaus Oloksen katsastuskisoissa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Ahervo, 27, aloitti hyvin Muoniossa viikonvaihteessa sivakoitavat maailmancupin katsastuskisat. Helsinkiläinen lykki toiseksi Oloksen kansainvälisten tykkikisojen perinteisen hiihtotyylin sprinttikisassa.

Ahervoa lujempaa finaalissa pyyhälsi vain huippumenijä Justyna Kowalczyk. Puolalaiselle Ahervo jäi 1,3 kilometrin ylämäkipainotteisella lenkillä reilusti, mutta loppusuoran kiritaistelussa hän kukisti toisen maajoukkuehiihtäjän Anne Kyllösen. Neljän naisen finaaliin neljäs oli paluuta maajoukkueympyröihin yrittävä Mona-Liisa Malvalehto.

-Annen kanssa oli todella kovaa kisaa, mutta onnistuin lopun rutistuksessa paremmin. Olen todella tyytyväinen päivän suorituksiini, sillä taktiikkakin onnistui nyt nappiin, iloitsi Ahervo.

Lumen vähyyden takia Oloksen sprinttilatu oli erikoinen, sillä maali oli selvästi ylempänä kuin lähtöpaikka. Alamäkiosuutta ladulla ei ollut lainkaan.

Ahervo aloitti perjantain kisan aika-ajon viidennellä sijalla. Tahti parani sopivasti kohti loppua, sillä sekä alku- että välierissä hän ylsi toiseksi.

HlHS:n edustaja sai perjantain hyvällä hiihdollaan hyvitystä lokakuun lopulla Vuokatissa käydylle Suomen cupin sprinttikisalle. Tuolloin Ahervo kaatui finaalissa ja jäi kuudenneksi.

Ahervo on harjoitellut Suomen cupin kisan jälkeen Muoniossa ja on saanut hiihtäjien ruuhkista huolimatta tehtyä hyvät harjoitukset.

-Vuokatissa lumituntumasta oli aika pitkä aika, sillä en ollut hiihtänyt lumella syksyn Ramsaun leirin jälkeen. Nyt oli jo erilaista hiihtää, Ahervo kuvaili.

Lauantaina jatketaan vitosen vapaalla

Oloksen kisat ovat Ahervolle alkukauden tärkein näytönpaikka. Maajoukkue jatkaa kisaviikonvaihdettaan lauantain viiden kilometrin vapaan kisalla ja sunnuntaina on vuorossa vitonen perinteisellä.

-Lauantain kisa on todella tärkeä, sillä maailmancupin avauksessa viikon kuluttua Sjusjössä (Norjassa) hiihdetään vapaan kympin kisa. Toivottavasti saan nyt vapaankin kulkemaan hyvin ja yllän hyvään sijoitukseen, Ahervo toivoo.

Maajoukkuehiihtäjistä myös Krista Lähteenmäki oli mukana Oloksen sprinttikisassa. Hän oli aika-ajon kakkonen, mutta ei hiihtänyt pudotuserissä.

Lähteenmäellä on ollut ongelmia hengityksen kanssa ja hän päätti varotoimena jättää sprintin kesken. Lauantain kisan hän aikoo kuitenkin hiihtää.

Miesten kisan voittoon hiihti Norjan Andreas Nygaard ennen Venäjän Egor Sorinia ja Nikolai Bolotovia. Finaalissa kaatunut Anssi Pentsinen oli parhaana suomalaisena neljäs. (HäSa)

Menot