fbpx
Uutiset

Laura Ahervolle SM-pronssia Kuopion kolmellakympillä

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Ahervo, 26, ei ole turhaan paiskinut töitä harjoituslenkeillä. Sunnuntaina ahertaminen sai palkkion Kuopiossa käydyssä 30 kilometrin vapaan hiihtotyylin SM-kisassa. Lähdöstä maaliin hyvin hiihtänyt lohjalainen ylsi pronssille Vieremän koiton Kerttu Niskasen ja Enon Kisa-Poikien Mari Laukkasen vanavedessä.

Rankassa kisassa eroa kärkeen jäi lopulta 48 sekuntia. Laukkanen hävisi mestaruuden vain 4,5 sekunnilla. Ahervo kukisti puolestaan maajoukkueen Krista Lähteenmäen reilulla 20 sekunnilla.

Myös Hämeenlinnan Hiihtoseuran Teija Lehtimäki ja Maija Hakala onnistuivat hyvin Kuopion SM-kisojen naisten päätösmatkalla. Lehtimäki sujutteli maalin viidentenä (ero kärkeen 1.57,7) ja Hakala yhdeksäntenä (-3.53,1).

HlHS oli kisan paras seura ja sai haltuunsa vuoden tauon jälkeen Marja Liisan pokaalin.

Laura Ahervo ei peittänyt riemuaan kisan jälkeen. Uran ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali lämmitti kaulassa.

-Kyllä tämä on mahtavaa. Vöyrin SM-kisoissa olin jo kaksi kertaa neljäs (10 km:n perinteinen ja yhdistelmäkisa) ja tuolloin meno tuntui jo aika kivalta. Mitali näin kovassa seurassa oli kuitenkin yllätys, Ahervo myönsi.

Ahervo onnistui taktiikassaan hyvin.

-Lähdin heti alusta liikkeelle aika reippaasti ja ehkä sen takia hyydyinkin hieman lopussa. Se oli tällä kertaa kuitenkin oikea ratkaisu, Ahervo arveli.

HlHS:n menestyjä kiitteli kisan jälkeen valmentajaansa Teemu Pasasta.

-Hänen kanssaan suunnittelimme kisan kulkua. Mitenkään erikoisesti emme kuitenkaan satsannut urakkaan, Ahervo myönsi.

Ahervo oli Norjan MM-kisojen varahiihtäjä, mutta ei mahtunut kisaryhmään. Ensi kauteen tavoitteet ovat korkealla, sillä opiskelujen saaminen valmiiksi antaa paremmat mahdollisuudet harjoitteluun.

-?Toivottavasti pääsen ensi talvena jo kovempiinkin kisoihin, Ahervo toivoi.

Lehtimäki ?venyi hyvin

Myös HlHS:n Teija Lehtimäki venyi maastohiihtouransa parhaaseen saavutukseen Kuopiossa. Hämeenlinnalainen arveli, että alkutahdit hyvälle kisalle lyötiin jo lauantain viestikisassa, jossa HlHS:n kolmikko rutisti hopealle.

-Myös Hakalan Maijalla on osuutta tähän asiaan, nauroi Lehtimäki.

-Hänen kaatumisensa viime vuoden viestissä sai nimittäin minut jatkamaan uraani. Meille jäi paljon näytettävää tälle vuodelle, Lehtimäki sanoi.

Lehtimäki lukeutui hänkin Kuopion kisan yllättäjiin.

-Olen kuitenkin harjoitellut töiden lomassa. Yllättävän hyvään kuntoon olen silti päässyt, Lehtimäki myhäili.

Hakalalla rankka ?viikonvaihde

Maija Hakala oli myös tyytyväinen sunnuntain menoonsa. SM-hopeajoukkueen ankkurilla riitti hyvin paukkuja vielä sunnuntain kisaankin.

-Takana on aika rankka viikonvaihde, mutta kyllä tämä kannatti kokea. Sprintin kahdeksas sija, viestihopea ja kympin sakkiin pitkällä matkalla – olen todella tyytyväinen saaliiseeni. Yhdeksäs sija sivuaa urani parasta henkilökohtaista saavutustani SM-laduilla, Hakala muisteli.

Hakala iski sauvojaan Puijon rinteisiin Marja-Liisan pokaalin kiilto silmissään.

-Se auttoi jaksamaan maaliin saakka. Pokaali tulee Hämeenlinnaan vuoden tauon jälkeen. Viime vuonna se lipsahti Lappeen Riennon matkaan, Hakala nauroi.

“Kipsi” Tuominen?neljäs onnistuja ?

Myös Hämeenlinnan Hiihtoseuran huoltojoukot onnistuivat nappiin Kuopion SM-kisoissa. Iloiset hiihtäjät kiittelivät etenkin seuran valmentajaa Jari “Kipsi” Tuomista, joka on paiskinut töitä taustajoukoissa jo useamman vuoden.

-Kipsille todella lämpimät kiitokset. Hän on huoltanut suksiamme koko kauden ja valmentanut sekä minua että Maijaa, muistutti Teija Lehtimäki. (HäSa)

Menot